Džek Sok i Majk Brajan su šampioni Vimbldona!

Američki par Majk Brajan i Džek Sok šampioni su Vimbldona za 2018. godinu u kategoriji muških dublova.

Tenis 15.07.2018 | 15:30
Džek Sok i Majk Brajan su šampioni Vimbldona!
Američki par je u finalu savladao južnoafrikanca Rejvena Klasena, koji je igrao sa novozelanđaninom Majklom Vinusom, rezultatom 6:3, 6:7(9), 6:3, 5:7, 7:5.

Ovo je prva titula u karijeri za Majka Brajana bez svog brata blizanca Boba, koji nije mogoa da nastupi u Londonu zbog povrede.

Majk Brajan je tako postao najstariji šampion Vimbldona u kategoriji muških dublova, jer je ovu titulu osvojio sa čak 40 godina.

Džeku Soku je ovo 12. dubl titula u karijeri, a druga na Vimbldonu, nakon što je 2014. šokirao javnost popveši se na tron sa Kanađaninom Vašekom Pospišilom.

Amerikancima je bilo potrebno pet setova i puno neizvesnosti da savladaju južnoafričko-novozelandski par posle malog preokreta u petom setu. Vinus-Klasen su imali brejk loptu na 4:3 u odlučujućoj deonici meča, ali Brajan i Sok nisu 'poklekli' u tom trenutku i nedugo zatim napravili odlučujući brejk u meču.

Titulu u ženskom dublu osvojile su Čehinje Barbora Krejčikova i Katerina Siniakova, koje su sa 6:3, 4:6, 6:0 pobedile Nikol Meličar i Kvetu Peške.

Češki par je tako ispisao istoriju postavši jedini duo koji je uspeo da osvoji i juniorsku i seniorsku titulu na Vimbldonu u svojoj kategoriji.

Njih dve su takođe i bile najbolje na nedavno završenom Rolan Garosu, tako da su sada dvostruke aktuelne Grend slem šampionke.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar