Henman: Anderson nema šanse u finalu

Tim Henman, legendarni britanski teniser, misli da Kevin Anderson nema nekih realnih šansi protiv Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

Tenis 15.07.2018 | 14:30
Henman: Anderson nema šanse u finalu
Henman je polufinale Vimbldona igrao četiri puta, sada je jedan od glavnih ljudi tog takmičenja.

On saoseća sa Kevinom Andersonom zbog dužine njegovog meča protiv Džona Iznera (26:24 u petom setu) i predviđa da neće moći da pruži veći otpor Novaku Đokoviću.

"Anderson će imati mnogo težak posao u finalu. Južnoafrikanac će se osećati tromo i neće imati mnogo snage, tako da mislim da nema neke šanse u finalu", rekao jeHenman za BBC.

Britanac se dotakao pitanja o ukidanju pravila da u petom setu Vimbldona nema taj-brejka, nešto što je pokrenulo priču u javnosti posle nestvarnih 26:24 za Andersona u polufinalu odlučujućeg dela igre.

Uprava Vimbldona će razmotriti opciju da se uvede taj-brejk, možda več od naredne godine, a to ne mora da se desi pri rezultatu 6:6, već je veći deo javnosti da to bude na 12:12. Henman je rekao da, posle prvog ovakvog 'incidenta' 2010. godine kada je Izner pobedio Maua sa 70-68, "nisu ni slutili da će se nešto slično ponoviti".

Boris Beker, bivši trener Đokovića, slaže se da bi format igranja mečeva u 'Ol Ingland' klubu trebalo promeniti, kao i da je Anderson verovatno previše istrošen za još jedno iznenađenje.

"Andersonu je potrebno da bude svež i da uradi sve što je u njegovoj moći. Potrebno je da dâ sve od sebe, ali sada će to biti vrlo teško zbog tih silnih sati provedenih na terenu. Mora se razogvarati o promeni formata petog seta", izjavio je Beker.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rus

15.07.2018 14:59

Razbij ga brate samo zato sto svi za andrsona navijaju ,koja je to sekta bagra

ODGOVORITE