Anderson: Neće biti lako!

Kevin Anderson se sastaje sa do nedavno prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona, meču koji će biti sve samo ne lak.

Tenis 15.07.2018 | 11:45
Anderson: Neće biti lako!
Anderson je do finala odigrao dva seznacionalna meča – prvo je 'okrenuo' aktuelnog šampiona Rodžera Federera, a onda, posle šest sati borbe, kući poslao Džona Iznera.

Kevin je umoran, zasigurno, jer je posle 'maratona' sa Švajcarcem odigrao isti takav meč sa Amerikancem, ali je ipak imao dan više odmora nego Đoković.

On je posle svog polufinalnog duela sa Iznerom izjavio da nikako "neće biti lako" igrati finale tako brzo posle prethodnog meča.

"Naravno da bi bilo bolje da sam završio meč ranije, što se tiče oporavka, a igraću sa jednim od najboljih igrača u istoriji tenisa", rekao je Anderson.

Novak i Rafa su, posle šest sati 'šamaranja' loptice od strane Amerikanca i Južnoafrikanca, odigrali još jedan klasik. Više od pet časova igre, u dva različita dana, mnogo znoja, tenzije, želje i borbe i na kraju je trijumfovao bolji.

"Kada planirate kada igrate i u 13 časova vidite da ste drugi na terenu, sigurno ne očekujete da na njega izađete u osam uveče. Nije ni njima bilo lako", zaključio je Anderson.

Novak se pobedom vraća u Top 10, dok se visoki momak iz Južne Afrike po prvi put priključuje 'najboljoj petorci'.

U šest međusobnih duela Anderson je slavio samo u prvom, u Torontu 2008. godine, a na Vimbldonu su se sastali dva puta i oba je bolji bio Novak – 2011. sa 3:0, a 2015. sa 3:2, posle velikog preokreta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar