Finale: Novak za tron od 15 časova!

Novaka Đokovića i Kevina Andersona ne povezuju samo maratonski mečevi u polufinalu Vimbldona - srpski as je osvajao titulu na četiri od pet turnira kada bi pobeđivao Južnoafrikanca. Dva puta već na Vimbldonu!

Tenis 15.07.2018 | 00:36
Finale: Novak za tron od 15 časova!
Igrali su maestralno u polufinalu Novak Đoković i Kevin Anderson, ali zaista se malo ko nada spektakularnom meču u nedelju kada zakorače na Centralni teren Vimbldona!

Dvojica tenisera pošteno su se namučila protiv Džona Iznera odnosno Rafaela Nadala i slavili su posle maratonskih mečeva; Južnoafrikancu je bilo potrebno 6 sati i 36 minuta, a srpskom asu 5 sati i 21 minut, s tim da je morao da igra dva dana i nije imao slobodnu subotu...

Ukupno gledano, Anderson je do šest pobeda došao za 21 sat i minut na terenu, dok je Đoković nešto brže "rešavao" prve mečeve i igrao je 15 sati i 34 minuta.

Nemoguće je oceniti ko je od njih dvojice umorniji i kome je ostalo više snage za meč za titulu zakazan za nedelju od 15 časova, a svakako se nadamo da će Đoković fantastične igre na "zelenom slemu" pretvoriti u još jedan trofej na njegovom omiljenom turniru!

Osvajač 12 grend slem titula "puca" na svoju četvrtu na Vimbldonu čime bi u "Open eri" pretekao svog nekadašnjeg učitelja Borisa Bekera i Džona Mekinroa. 

Pet je osvojio Borg, sedam Sampras, a Rodžer Federer čak osam...

Ono što je zanimljivo jeste da je Novak Đoković u dva od tri svoja šampionska pohoda na Vimlbdonu pobeđivao upravo svog sutrašnjeg rivala Kevina Andersona. Prvi put to je bilo 2011. godine kada ga je dobio u tri seta u drugoj rundi Vimbldona, a poslednji put sreli su se 2015. godine - opet na Vimbldonu, sada u osmini finala - kada ga je Đoković savladao posle pet setova.

Dobio je prva dva, potom je Anderson izjednačio, ali nije imao snage za potpuni preokret. Ujedno, to su bila dva od tri seta koliko je izgubio na turniru pošto je Federera pobedio 3:1.

Zanimljivo, nije samo na vimlbdonskoj travi Anderson bio talija Novaku...

Dobio ga je i 2011. godine u Madridu i Majamiju - i potom osvajao te turnire, a očigledno će tako biti i na ovoogidšnjem Vimbldonu. Samo 2012. u Indijan Velsu nije podizao pehar nakon trijumfa nad Južnoafrikancem...

Iskusni teniser, koji je na ovogodišnjem Vimbldonu neočekivano izbacio Federera, samo je jednom pobedio Novaka Đokovića i to 2008. godine u Majamiju - posle preokreta, da bi mu potom bilo potrebno sedam godina da "uzme" set.

Pa da ostane samo na tom prvencu!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

audi

15.07.2018 07:10

Sa srecom Crnogorac pokazi da si najbolji na svijetu.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

15.07.2018 07:31

Sretno Nole Kralju, i danas navijam za tebe kao i uvjek Pobjedio danas ili ne bićeš i dalje najbolji SRPSKI teniser svih vremena.Puno zdravlja i uspjeha.

ODGOVORITE