Prošao je maraton, pa tražio promjenu na Vimbldonu!

Rival Novaka Đokovića smatra da je krajnje vreme da se ukine dosadašnja praksa na tri Grend slem turnira.

Tenis 15.07.2018 | 09:30
Prošao je maraton, pa tražio promjenu na Vimbldonu!
Polufinala Vimbldona bila su toliko duga i dramatična da nisu mogla da stanu u jedan dan ni sa krovom na Centralnom terenu.

Kevin Anderson pobedio je u petak Džona iznera posle šest sati i 36 minuta, a Novak Đoković je iste večeri poveo protiv Rafaela Nadala 2:1, pa ga savladao tek u subotu, nakon ukupno pet sati i 21 minut borbe.

Lako je izračunati koliko su zbirno trajala polufinala i još je lakše predvideti koliko će energije imati pobednici u borbi za titulu. Anderson (32) je o tome govorio otvoreno, zatraživši promenu koja bi sačuvala snagu teniserima na Grend slem turnirima. 

Prema mišljenju Južnoafrikanca, vreme je da i drugi najveći turniri preuzmu praksu US Opena, gde se u petom i odlučujućem setu ne igra na razliku, već kao i u prethodnim setovima odlučuje taj-brejk.

"Nadam se da to razmatramo, jer se ne osećate sjajno posle ovakvih mečeva. Nadam se da je ovo znak da se Grend slemovi promene", izjavio je Anderson.

Đoković i on sastaće se u nedelju sedmi put. Koliko god bio težak njegov meč u petak, ipak je neplanirano dobio dan odmora, koji Novak nije imao.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar