Tramp: Mej je uništila Brexit

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je britansku premijerku Terezu Mej da je "uništila Brexit" i dodao da bi bilo kakav njen pokušaj da zadrži bliske odnose sa Evropskom unijom učinio malo vjerovatnim unosan trgovinski sporazum sa SAD.

Svijet 13.07.2018 | 10:41
Tramp: Mej je uništila Brexit
"Ako sklope takav sporazum (sa Unijom), onda ćemo mi poslovati sa EU umjesto da poslujemo sa Britanijom, tako da bi to verovatno uništilo dogovor", rekao je Tramp u intervjuu za britanski "San". 

On tvrdi da je Mej ignorisala njegov savjet opredijelivši se za strategiju "mekog Brexita". 

Upitan za tvrdnje da je nazvao britansku premijerku "nastavnicom koja voli da naređuje", Tramp je rekao da je to "lažna vijest" "Vašington posta".

"Ne, ne, ne, ne. Nikad nisam rekao ništa loše o njoj, to je lažna vijest. Mislim da je ona divna osoba, lijepo se sa njom slažem", rekao je Tramp. 

Tramp je mišljenja i da bi bivši ministar spoljnih poslova Boris Džonson, koji je dao ostavku zbog "mekog Brexita", bio "odličan premijer". 

"On je veoma talentovan momak, mnogo mi se sviđa. Mislim da bi bio odličan premijer, mislim da ima ono što je potrebno", rekao je Tramp.

Američki predsjednik oštro je napao i gradonačelnika Londona Sadika Kana jer se, kako kaže, nije suprotstavio teroristima i optužio ga za porast kriminala u britanskoj prijestonici. 

Optužio je i lidere EU da su uništili svoju kulturu i identitet dozvolivši milionima migranata da uđu u Uniju. 

Predsjednik SAD dodao je i da će održati odnose sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, uprkos trovanjima nervnim agensom "novičokom" u Solsberiju. 

Tramp tvrdi da milioni Britanaca podržavaju njegovu politiku. 

(Tanjug) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

fićo

13.07.2018 09:18

Konačno se slažem sa Trmpom, naročito u izjavi: lideri EU uništilisu vlastitu kulturu jer su dozvilili miliunima migranata da uđu u Evropu....trebalo jih je poslati u zemlju, koja im je srušila nihove domove u Libiji, Siriji, Afganistanu itd.....

ODGOVORITE
Name

Re Fico

13.07.2018 12:14

Ako mislis na USA, tamo ih vecina i zavrsi. Ta drzava godisnje primi preko milion ljudi.

Name

Olja

13.07.2018 09:39

Kao da se vode za ruke. Samo, suprug T. Mej ima ljepsu ruku u svojoj ruci. Malo sale, nije na odmet.

ODGOVORITE
Name

Malo li je...

13.07.2018 11:33

Ne podržavam politiku imigracije ali mi se samo po sebi nameće pitanje, na čijoj "kulturi" i na čijem "identitetu" počiva Amerika tj. SAD? Ipak će ovo biti samo još jedna Trampova floskula.

ODGOVORITE
Name

U

13.07.2018 12:28

Ovaj tramp se ponasa ka da je njegov citav svijet...

ODGOVORITE