Zvezda pregovara: Tomić mijenja Topića na klupi?!

Bivši igrač i član stručnog štaba Olimpijakosa u Beogradu će narednih dana razgovarati o mogućnosti preuzimanja ekipe sa Malog Kalemegdana.

Košarka 13.07.2018 | 16:30
Zvezda pregovara: Tomić mijenja Topića na klupi?!
Tomić, koji je legenda grčkog kluba, trenerskim poslom krenuo je da se bavi odmah posle završetka karijere, odnosno 2008. godine.

Od tada je u stručnom štabu Olimpijakosa, a 2014. godine bio je privremeno prvi trener nakon odlaska Jorgosa Barcokasa.

Zvezda prošle sezone imala je jednu od najturbuletnijih godina. Posle odlaska Dejana Radonjića za prvog trenera postavljen je Dušan Alimpijević, koji je klub vodio malo do završnice sezone.

Alimpijević i crveno-beli su se razišli pre kraja Superlige, a sve zbog neuspeha u ABA ligi i loše forme kluba. Kormilo je preuzeo legenda Milenko Topić, koji je uspeo Zvezdi da donese titulu šampiona Srbije.

Ipak, Zvezda je u potrazi za novim trenerom i to bi vrlo verovatno mogao da bude legenda Olimpijakosa Milan Tomić.

Tomić je u klubu iz Pireja igrao od 1991. do 2004. godine, a 1997. osvojio je Evroligu sa Olimpijakosom.

Milan Tomić mogao bi uskoro da postane trener Crvene zvezde i na tom mestu zameni Milenka Topića.

"Večernje novosti" prenose da je Tomić doputovao iz Grčke u Beograd kako bi u narednih nekoliko dana razgovarao sa čelnicima Zvezde o mogućnosti da sedne na klupu crveno-belih.

Tomić (44), koji ima i grčko državljanstvo i prezime Janakopulos, ima zavidno trenersko iskustvo, jer već punih 10 godina radi u stručnom štabu Olimpijakosa.

On je u klubu iz Pireja imao sjajnu igračku karijeru (osvojio trofej Evrolige, pet pehara grčkog prvenstva i tri nacionalna kupa), a odmah pošto je okačio "patike o klin" preselio se na klupu.

Radio sa velikim trenerskim imenima poput Dušana Ivkovića i Panajotisa Janakisa, i učestvovao u osvajanju dve titule Evrolige, tri domaća trofeja i dva pehara nacionalnog kupa.

Crveno-beli, koji će se u sezoni 2018/2019 takmičiti u Evrokupu, početkom maja promenili su trenera.

Kao privremeno rešenje umesto Dušana Alimpijevića na klupu je seo njegov pomoćnik Milenko Topić i sa Zvezdom odbranio titulu prvaka Srbije.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar