Čović: Sabiramo se oduzimanjem, a množimo dijeljenjem!

Nebojša Čović nedavno je izabran za predsednika Sportskog društva Crvena zvezda i sada mu predstoji borba da ova institucija potpuno stane na noge.

Ostali sportovi 13.07.2018 | 22:45
Čović: Sabiramo se oduzimanjem, a množimo dijeljenjem!
Čović je gostujući u jutarnjem program televizije "PRVA" istakao da mu predstoji period sagledavanja čitave klupske situacije.

"Ne želim da se bavim imaginarnim, kada budemo sve snimili, onda ćemo znati šta ćemo raditi. Sada sam u fazi da hoću da vidim situaciju u svakom klubu, razgovaram sa direktorima", rekao je Čović.

Naravno, uvek su finansije prvi zadatak.

"Jedan od ključnih problema jesu finansijska sredstva. Godišnje je porez na imovinu zgrade sportskog društva oko 9 miliona. Na vodu ode 4-5 miliona, plate su 10 miliona… Potrebno je da svi zajedno sednemo i da radimo. Ako ne možemo, ako ne postoji raspoloženje na obe strane, onda jedna obaveza manje. Sport je ozbiljan posao, nije samo posao. Fudbal je planetarna, najveća privredna grana. Menadžment je veoma važan".

On je naveo i šta je sve u vlasništvu SDCZ.

"Klub poseduje zgrade, salu, sve ono što je na adresi Ljutice Bogdana 1. Sve to treba staviti u funkciju. Dosadašnji predsednici Skupštine i Upravnog odbora su vodili jaku i veliku borbu, a mi ćemo pokušati da je nastavimo i napravimo malo drugačiji model".

Međutim, ne može se sve gledati kroz kasu samo najvećih sportova kao što su fudbal i košarka.

"Najtrofeniji tim je košarka i to ženska. Te sekcije moramo da gajimo, da ne pričamo o karatistima, rukometašima, vaterpolistima…"

Čović je potpuno svestan zadatka koji ga očekuje i ima plan kako da ga ispuni.

"Sabiramo se oduzimanjem, a množimo se deljenjem. Kao inženjer, ne znam tu računicu i nikada je neću prihvatati".

Na čelu košarkaškog kluba vratio je Zvezdu na šampionske staze, ali kaže da će ove sezone mnogo zavisiti od količine novca kojom klub bude raspolagao.

"Ništa neobično, to su radili i u proteklom periodu. Normalno je da imamo jake rivale, ne samo u Partizanu, već i u drugim klubovima. To je jaka regionalna liga iz koje se ide u Evropska takmičenja. Videćemo kolike su nam mogućnosti, ambicije su velike, ali biće toliko kolike su nam finansijske mogućnosti. Mi kao ‘državni projekat’ u junu i julu imamo najveći problem jer ne znamo šta ćemo toliko državnih para", zaključio je Čović.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar