Vašington ponovo uvodi sankcije?

Vašington je ponovo upozorio zapadne firme koje ulažu u ruski gasovod Sjeverni tok 2 ka Njemačkoj, da rizikuju uvođenje sankcija, tvrdeći da Moskva koristi ovaj projekt da podijeli Evropu.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


“Mi smo jasno stavili do znanja da su firme koje rade na projektu ruskog gasovoda angažovane u biznisu koji nosi rizik od sankcija”, rekao je portparol Stejt departmenta za Rojters.

“Mi vjerujemo da će gasovod ugroziti ukupnu energetsku sigurnost i stabilnost Evrope time što će Rusiji dati još jedan instrument političke prinude prema evropskim zemljama, posebno Ukrajini. Rusija shvata da taj projekat dijeli Evropu i to koristi za sebe”, dodao je on.

Američki predsjednik Donald Tramp optužio je Njemačku da je “zarobljenik” Rusije zbog svoje energetske zavisnosti i podrške planu da se udvostruči kapacitet gasovoda Sjeverni tok koji ide ispod Baltičkog mora do Njemačke, time što bi se zaobišle tradicionalne maršrute preko Ukrajine, podsjeća Rojters.

(Agencije)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

Sankcije

12.07.2018 11:28

A kad ce sankcije, protiv Dodika Milorada povuci Tramp. Govorilo se dok on ovlada bijelom kucom i americkom administracijom,...malo se lagalo,..crna lista ostaje,..drustvo eminentno, sa onim prijateljem iz Abhazije, Juzne Osetije,...

Izradjuju se nove cipele, posebno dizajnirane za Melaniju, pa ako joj se dopadnu mozda i baja "napusti americku crnu listu". Sve je do dizajna i kvaliteta cipelica, one prosle su bile lose, ni Milica Markovic ih nebi nosila.

RE

12.07.2018 12:28

dr. Dabić

12.07.2018 12:04

Kad je Karadžić predvidio raspad NATO-1993/94.

Čak Noris je predvidio raspad NATO prije nego sto je NATO nastao.

Misko

12.07.2018 15:59

E Trampe,Trampe

12.07.2018 12:47

Samo nam je on još falio.Svaka suša istresa gaće na ovoj sirotinji.Sto ne uzmeš sebi ove bosanske vladare da te slavimo ko ljudi.Vodi ih sebi znaju dobro lagati,krasti,demagozi vrhunski možda ti šta zatrebaju.Nece ih niko samo su nama sudjeni jbg.

siledzije su

12.07.2018 19:05

Uvode sankcije onima koji kupuju naftu od Irana ili koji ce da kupuju gas od Rusije.Ako hoces da kupis naftu ili plin treba prvo njih pitati od koga je dozvoljeno ovo kupovati.Je li se i Rimsko carstvo ovako ponasalo na svome kraju?Simptom drustva koji nezaustavljivo propada.Time is running out for them.

Ma daj

13.07.2018 18:55

Mozda neko ne razume da postoje nacije koje gledaju i vide daleko u buducnost. Narodi koji ne zive od danas do sutra.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.