"Princeza znanja" ima jedan cilj

"Slagalica" već godinama slovi za kviz u kome se jednom za svagda dokazuje opšta kultura, informisanost i inteligencija. Kada je takmičarsku stolicu zauzela Milica Jokanović, mnogi su zadržali dah, smišljajući dosetke kojima će je preko ekrana počastiti kada se ispostavi da je izgubila. A onda su bez daha i ostali, ustanovivši da nema pitanja na koje Milica nema odgovor - i to tačan.

Srbija 12.07.2018 | 10:11
"Princeza znanja" ima jedan cilj
Ređala je pobedu za pobedom i postiđene pobednike slala iz studija. Već tada cela Srbija imala ju je na oku. A onda je izgovorila ono zbog čega je njena popularnost eksplodirala - Milici ni znanje, ni opšta kultura a na kraju krajeva ni lepota, nisu pomogli da kao diplomirani pravnik sebi nađe posao. Da li je to moguće, pitali smo se, znajući u sebi da je sasvim moguće - ako ste u Srbiji.

Skrenuvši pažnju cele države na sebe, Milica je našla posao, ali njena strast prema kvizovima i dokazivanju znanja gonila ju je još dalje od "Slagalice".

Od zastrašujućeg protivnika pretvorila se u još strašnijeg tragača u kvizu "Potera", gde je dobila nadimak "Princeza znanja". Ledeni pogled, čvrst stav i baza podataka o baš svemu koju drži u malom prstu pretvorili su je u strah i trepet ovog popularnog kviza.

A da iza brilijantnih ljudi obično stoje podjednako izuzetne biografije svedoči i njen slučaj.

Milica je rođena u Zenici, u kojoj je detinjstvo provela sa najdražom igračkom - enciklopedijom koju je na poklon dobila od oca.

U ratu su morali da izbegnu. Milica je imala svega deset godina i tako mala gledala je kako joj gori kuća, a u kući njena biblioteka sa svim njenim omiljenim knjigama.

Tada se, ispričala je, zarekla da će nastaviti da uči i obrazuje se i da nikad neće prestati sa sakupljanjem knjiga.

Prirodno, uz takav stav i duh, briljirala je u školi. Iako se nije nametala, tako je morala da se istakne. Slično je bilo i na fakultetu, koji je završila kao jedan od najboljih studenata prava.

Ako je pitate koja je njena tajna, reći će vam najjednostavniju i najočigledniju stvar - tajna ne postoji, postoji samo želja da upijate u sebe sve informacije koje dođu do vas.

Kada je nazovu najpametnijom devojkom u Srbiji, pobuniće se jer, kako kaže, u Srbiji ima još mnogo sličnih, ali nisu imali šansu da to i pokažu.

(Blic)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Kviz

12.07.2018 09:14

Naša Zenicanka Milica, pozdrav za nju.

ODGOVORITE
Name

Darwill

12.07.2018 10:32

Pa što je otjerašte iz multietničke Zenice i što joj zapalište kuću kada je Vaša? Vi kažete da ništa niste radili pogrešno, da niste protjerivali, ubijali ,silovali, palili, da ste se samo branili od bradatih četnika?!

Name

Re Darwill

12.07.2018 15:00

U uvoj vijesti ja primijetih to da je Milica bila najbolji student na faxu, a da pored toga ne moze dobiti posao. Kako u svemu vidite krv, rat, ubijanja.... Uostalom, mozda je onaj ko je pod nick-om "kviz" napisao komentar upravo neko ko je izbjegao iz Zenice.

Name

Bob

12.07.2018 09:16

Svaka cast

ODGOVORITE
Name

Wow

12.07.2018 10:00

Zeničanka.svaka čast I čestitke za Milicu.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

12.07.2018 10:39

Posle Kokeze i Krstajića, konačno nešto pozitivno i pametno iz Zenice.

ODGOVORITE
Name

Мирко

12.07.2018 11:43

Мислим да је Милица поријеклом из Билеће,односно њен отац.

Name

Re

12.07.2018 21:24

Ha ha ha svaka cast.