Svedok tužilac Siniša Vranješ

Optužena radnica u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) Željka Milinković nikad nije pitala ni uticala u vezi s nekim krivičnim predmetom.

Republika Srpska 11.07.2018 | 19:18
Svedok tužilac Siniša Vranješ
Rekao je ovo danas banjalučki Okružni tužilac Siniša Vranješ u Okružnom sudu u Banjaluci na suđenju rukovodiocima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP).

U ovom slučaju, osim Milinkovićeve, optuženi su nekadašnji pomoćnik direktora u RUGIP-u Aleksandar Deurić i još dvoje njegovih kolega. Na optuženičkoj klupi su načelnik Odjeljenja za nadzor u RUGIP-u Dragan Grulović, te radnica u toj upravi Doris Kremenović.

Sve ih terete za višemilionske malverzacije na štetu grada Banjaluka. Milinkovićevoj i Gruloviću dodatno se na teret stavlja da su dogovarali obustavu istrage u predmetu "Varnica Marija", koju je vodilo banjalučko Okružno tužilaštvo.

"Na mene niko ne može da utiče, a u vezi s predmetom 'Varnica Marija' s Milinkovićevom sam usput pričao i pitao je šta je tu radila, a ona je odgovorila ništa. Rekao sam joj i bolje, jer tu ima svašta. To je to, a u optužnici stavljaju da je na mene vršen uticaj da se obustavi predmet. To su besmislice", tvrdi Vranješ, koji je svjedok Tužilaštva.

Pojasnio je da u sporno vrijeme kada je, navodno, na njega vršen uticaj, predmet "Varnica Marija" nije bio kod njega, već u tadašnjem Specijalnom tužilaštvu RS. U optuženici se navodi da je Milinkovićeva bila u dobrim odnosima s Vranješom, koga je trebalo da počasti da obustavi pomenuti slučaj. Grulović je trebalo da dogovori detalje o isplati novca. Oboje ih zato terete za trgovinu uticajem. Deurića, Grulovića i Kremenovićevu optužnica tereti da su nezakonito omogućili da firma "Naš dom" stekne pravo nad zgradom i pomoćnim objektom, čime su nezakonito pribavili 2,18 miliona maraka. Gruloviću i Kremenovićevoj na teret se stavlja da su nezakonito omogućili da firma "Građa" stekne pravo svojine nad parcelom od 33.000 kvadrata, čime je grad Banjaluka oštećen za 5,25 miliona KM.

(Nezavisne)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

M. M.

11.07.2018 17:34

Siniša V. M. Tegeltija jaran. Sad je malo u nemilosti Z. Leptira. On opet zna da pliva pa će uz pomoć kumova i jarana isplivati.

ODGOVORITE
Name

Prorok

11.07.2018 19:19

Odabir kadrova u RUGIPP-u vrši Budin mali, a kao eksperti za pravni krim. još se drže Deura i Stojčin, ali gube rejting, jer niču mladi krimosi za softveraj.

Name

spec- tuž

11.07.2018 19:45

Vranješ je buo kurir za mito.

Name

Mašala

11.07.2018 17:35

Evo opet kriminalaca iz RUGIPP- mafije, organizovane stabilne, specijalne, pod direktnom zaštitom režima, jer je na čelo mafije zemljane postavljena Bosa, bivši polic. inspektor.

ODGOVORITE
Name

geodet

11.07.2018 18:34

Sve pravnici i ekonomi su rukovodni u RGU (osim nejaka Rajkana, giometra), a 80% je geodezija; Bosa, Rakulj, Deura, Stojke, Grul, Dana...a trebaju geodezi-kuku struci i nauci.

Name

Svitlica

11.07.2018 18:55

Sad je glavna delatnost RUGIPP-a softveri, tu se najlakše peru milioni, firma sa 2 uposlenika nadogradi aplikaciju i evo para za sve. To je glavna rabota RUGIP-razvoj IC tehnologija. Glavni kreatori; Svitac, Mišković, Stanković, Deurić i naravno Bosiljka.

Name

svetski kredit

11.07.2018 19:02

120 miliona KM kredita Svjetske banke, stranih donacija i izvornih prihoda u RUGIPP, nenamjenski potrošili od 2012 do danas.

Name

grilović

11.07.2018 19:43

Grulović postavljen za načelnika za nadzor, kod šefa mu Stojčinovića, oba pod istragom (Budo ih nagradio), a Deurić, pod istragom preuzeo IC-softvere (za Prointer priprema). Zemljana mafija proširuje domen u suft-mafiju.

Name

RUGIP

11.07.2018 17:41

Z.K. Mafija u RUGIPP knjiži širom RS režimskim tajkunima i kupuje tajkunske prostore poslovne koji su nefunkcionalni i plaćeni 2 puta više od tržne.

ODGOVORITE
Name

geodez

11.07.2018 18:42

Bosa je konačno sahranila geodetsku struku u RS posle 70 godina, a prije nje započeli; Gligorić, Koljenović, ali kad vaskrsnemo, ćeraćemo vas.

Name

Svitac

11.07.2018 21:12

je najopasniji,nocima vrlja sa baterijom,a danju ko komarac pecka i krv nam popi...ooopaaasaaan

Name

Miroslav

11.07.2018 19:35

Pa ovaj tužilac je jedan od najkorumpiranijih kadrova.Ima jako dobre veze sa kriminalizovanim advokatima.

ODGOVORITE
Name

zk. mafija

12.07.2018 06:54

Ovaj tužilac što leži u fotelji, ima jake veze/spregu sa mafijom iz RUGIPP, koju kontroliše režim.

Name

tuŽilac da objasni SVAŠTA

12.07.2018 00:27

S obzirom na ovu tvrdnju tuzioca ispade da on nešto zna a kao tužioc nije reagovao, još je usput rekao Milimkovićevoj da je bolje da nije ništa radila jer tu ima svašta... I to sve u svojstvu svjedoka izjavi i niko da ga sasluša u vezi tog "svašta". Evo dijela teksta: "Na mene niko ne može da utiče, a u vezi s predmetom 'Varnica Marija' s Milinkovićevom sam usput pričao i pitao je šta je tu radila, a ona je odgovorila ništa. Rekao sam joj i bolje, jer tu ima svašta. To je to, a u optužnici stavljaju da je na mene vršen uticaj da se obustavi predmet. To su besmislice", tvrdi Vranješ, koji je svjedok Tužilaštva. Još jedan jedan dokaz kako nam funkcioniše policija i pravna RS.

ODGOVORITE
Name

semberac

12.07.2018 06:16

Pročešljajte gruntovnicu u Bijeljini, em nepismeni, em neljubazni, za svaki papir po 4-5 puta moraš ići i plaćati za istu stvar. Uplatiš uslugu, 1 priznanicu uzme pošta, 2 Grunt, ako nisi iskopirao sebi priznanice, plaćaj ponovo. A platiti moraš na njihove priznanice koje ti oni daju. Samo tužiti bagru

ODGOVORITE
Name

Zemljo, otvori se

12.07.2018 07:27

Ova imena iz RUGIP a su poznatija od javnih ličnosti iz svijeta muzike, filma, ali u negativnom kontekstu. Koliko afera i pronevjera, može li iko stati tome u kraj. Meni se vrti u glavi od ovih cifri. Sve ove ljude treba promijeniti i ne samo to nego i stolice na kojima sjede. Radi loše karme.

ODGOVORITE