Racije širom Portugalije

Nekoliko desetina članova moto-kluba “Anđeli pakla” uhapšeno je u racijama širom Portugalije, u kojima je učestvovalo više od 400 policajaca, uključujući pripadnike antiterorističke jedinice, saopšteno je iz policije.

Svijet 11.07.2018 | 16:49
Racije širom Portugalije
U saopštenju se navodi da su racije na 80 lokacija uslijedile nakon istrage o aktivnostima međunarodne bajkerske grupe u Portugaliji, uz napomenu da su neki od članova “ekstremno opasni” i da imaju obiman dosije i veliko iskustvo na polju nasilnog organizovanog kriminala.

Racije su izvršene na oko sedam dana pred godišnje okupljanje motorista u Farou, na jugu Portugalije, gdje se svake godine okupi na hiljade bajkera iz cijele Evrope.

Policija sprovodi istragu o napadu članova “Anđela pakla”, od kojih su neki stranci, na suparničku bajkersku bandu i njihove neonacističke saveznike, koji se dogodio u martu u blizini Lisabona.

Vlasti vjeruju da je napad, u kojem je u restoranu u blizini portugalske prijestonice povrijeđeno nekoliko ljudi, dio borbe za kontrolu tržišta protivzakonitog oružja i trgovine narkoticima.

Iz kluba niko nije bio dostupan da prokomentariše navode policije.

Moto-klub “Anđeli pakla”, koji je osnovan u SAD 17. marta 1948. godine, aktivan je širom svijeta, a ogranak kluba u Portugaliji osnovan je 2002. godine.



(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

NN

11.07.2018 18:31

Pa jaoo ovi su u Srbiji pocasni gosti, sta ono rece Palma za njih ?

ODGOVORITE