Juve već vratio 40 odsto para uloženih u Ronalda!

Rugani na putu za London! Sarijeva želja je ispunjena. . .

Fudbal 12.07.2018 | 10:00
Juve već vratio 40 odsto para uloženih u Ronalda!
Dok navijači Juventusa nestrpljivo iščekuju fotografiju Kristijana Ronalda u dresu sa brojem sedam, uprava šampiona Italije paralelno radi i na oslobađanju budžetskih sredstava za ovaj transfer. A jedan od načina je prodaja Danijelea Ruganija, za koju italijanski Medijaset tvrdi da je završena stvar, odnosno da je reprezentativac Italije novi član londonskog Čelsija. A na Stamford Bridž dolazi po želji Maurisija Sarijakoji bi uskoro trebalo da bude zvanično imenovan za novog trenera Plavaca. Vrednost transfera trebalo bi da iznosi 40.000.000 evra, a kada se na to doda i da u Čelsi iz Juventusa dođe i napadač Gonzalo Iguan za 60.000.000 evropskih novčanica, dolazi se do „stotke“, koliko Stara dama mora da plati Real Madridu na ime obeštećenja za Ronalda.

Inače, već neko vreme se Rugani pominjao kao ozbiljna opcija na spisku želje Čelsija koji je krenuo u renoviranje odbrane. Naime, novi trener Sari predstavio je čelnicima kluba plan kojem želi da se vrati na formaciju sa četvoricom igrača u odbrani, gde bi Cezar Aspilikueta opet imao  ulogu klasičnog desnog beka, dok bi Rugani zauzeo mesto u sredini odbrane. Ono što je takođe važno u celoj  priči je da je Sariveć sarađivao sa Ruganijem dok su bili u Empoliju.

Rugani za je prethodne tri godine u prvom timu Juventusa odigrao 67 utakmica i postigao pet golova. Osvojio je po tri titule prvaka Italije i nacionalna kupa, odnosno jedan superkup. U dresu reprezentacije Italije do sada je zabeležio sedam nastupa.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar