ZVANIČNO: Aleksej Nikolić u Partizanu!

Slovenački plejmejker novo pojačanje crno-belih! Aleksej Nikolić je novi igrač Partizana! Ovu vest potvrdio je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović preko Twitter naloga. Nikolić potpisao trogodišnji ugovor.

Košarka 10.07.2018 | 21:30
ZVANIČNO: Aleksej Nikolić u Partizanu!
Slovenački košarkaški reprezentativac Aleksej Nikolić potpisao je u utorak trogodišnji ugovor sa Partizanom i zadužio dres sa brojem 77. Prethodne tri sezone ovaj plejmejker igrao je za nemački Bamberg. 

Nikolić je drugo pojačanje beogradskog kluba ove sezone, a prethodno je u Humsku stigao i dugo očekivani Rade Zagorac. Takođe, Partizan je produžio ugovor sa Vanjom Marinkovićem, a crno-bele su napustili Najdžel Vilijams Gos, Obrad Tomić, Đoko Šalić i Mihajlo Andrić.

Slovenački reprezentativac ima 23 godine, a u Partizanu bi trebalo da ima ulogu rezervnog plejmejkera. Mesto startnog pleja trebalo bi da bude rezervisano za jednog od američkih internacionalaca koji se nalaze na listi želja crno-belih. Ranije su se pominjala imena Markusa Pejdža, Mekenzija Mura, Mikija Mekonela i Fila Presija.

Inače, Nikolić je ovog leta bio u pregovorima sa ljubljanskom Olimpijom, sve je maltene već bilo dogovoreno, ali se pojavio Partizan sa ponudom i Slovenac se opredelio za crno-bele.

Nikolić, osvajač zlatne medalje na Eurobasketu 2017. karijeru je započeo u Zlatorogu iz Slovenije, da bi zatim igrao za Spars iz Sarajeva i nemački Bamberg gde je prošle godine u Bundesligi beležio u proseku 5,3 poena i 1,5 asistencija za 18,2 minuta.

U Evroligi, Nikolić je igrao na 29 utakmica uz učinak od 2,6 poena i 1,7 asistencija za prosečno 12,2 minuta na parketu.

Rade Zagorac, pa Aleksej Nikolić.

Postao je već manir da transfere igrača objavljuje predsednik Partizana Ostoja Mijailović i to preko svog Twitter naloga.

Tako je Mijailović upravo objavio dobrodošlicu reprezentativcu Slovenije, plejmejkeru Alekseju Nikoliću, koji je prethodnih godina igrao u Nemačkoj.

Novi plejmejker Partizana, rođen je 21. februara 1995. a u novoj sezoni će zadužiti crno-beli dres sa brojem 77. Potpisao je trogodišnji ugovor sa Partizanom.

Ovaj 23-godišnji košarkaš je od leta 2015. bio je u Bambergu, sa kojim je imao priliku da igra Evroligu, mada ne u važnoj ulozi. 

Prošle sezone igrao je prosečno 12 minuta po utakmici, uz učinak od 2,6 poena i 1,7 asistencija. 

Sa reprezentacijom Slovenije je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

U Bamberg, koji je višestruki prvak Nemačke, stigao je iz sarajevskog OKK Spars, gde je proveo četiri godine i bio lider juniorskog sastava, zajedno sa Đokom Šalićem. Prve košarkaške korake napravio je u Laškom i rodnoj Postojni. 

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: Rade Zagorac, Aleksej Nikolić; produžili ugovore: Vanja Marinković; Ostaju: Novica Veličković, Banđa Si, Đorđe Gagić...

OTIŠLI: Mihajlo Andrić, Đoko Šalić, Obrad Tomić, Najdžel Vilijams-Gos...

Izvor: mozzartsport, mondo.rs

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar