Tandem Torina: Ljajić - Lukić!

Zvanično: Saša Lukić do 2023. godine.  Srpski vezista ostaje u Torinu, dobija poverenje Macarija.  Mladi reprezentativac Srbije Saša Lukić karijeru će nastaviti u Torinu koji je u pregovorima ipak dobio bitku sa španskim Levanteom. Potpisao petogodišnji ugovor.

Fudbal 12.07.2018 | 10:45
Tandem Torina: Ljajić - Lukić!
Jedna godina u Kalču, jedna u Primeri, a onda novi ugovor za Sašu Lukića. Srpski vezista i mladi reprezentativac naše zemlje propdužio je danas ugovor sa Torinom, što je italijanski klub i zvanično potvtrdio.

Granate su objavile da je će umesto do 2021, dokle su važili papiri, Lukić ostati njihov član do juna 2023. Podrazumeva se, uz veću platu nego dosadašnju, ali taj detalj još nije prezentovan javnosti.

Za nekadašnjeg bisera Partizana iz „klase 1996“ muški su se rvali Torino i Levante minulih meseci. Italijani su ga u avgustu prošle godine poslali na pozajmicu u predgrađe Valensije, a ovaj je odigrao toliko dobro da je impresionirao trenera Munjiza, ali... Činjenica da je u međuvremenu došlo do promene na klupi Torina i da je Valter Macari ne samo zamenio Sinišu Mihajlovića nego i našao poziciju Ademu Ljajiću, uticala je na odluku rukovodilaca da se Saši pruži još jedna šansa. Počeo je pripreme sa Torinom u Bormiju i imaće priliku da kroz kontrolne utakmice ubedi Macarijada zaslužuje njegovo poverenje.

Štaviše, iz Italije stižu informacije da je na ostanku Saše Lukića insistirao upravo Macari i da će mu u novoj sezoni poveriti ulogu startera. 

Saša Lukić se vraća u Seriju A!

Lukić je 2016. godine iz Partizana stigao u Torino, a prošle sezone sa velikim uspehom je na pozajmicu igrao u redovima Levantea i dao ogroman doprinos opstanku ekipe u elitnom društvu.

Srpski internacionalac posebno se istakao u drugom delu sezone, odigrao je ukupno 18 utakmica i bio asistent kod golova u delima sa Barselonom i Realom, a proglašen je i za igrača utakmice u pobedi nad Seviljom 2:1 kojom je Levante praktično obezbedio opstanak.

Trener Levantea Pako Lopez bio je oduševljen igrama 21-godišnjeg veziste koji se obreo i na širem spisku selektora Mladena Krstajića pred početak priprema za Svetsko prvenstvo.

Torino i Levante su poslednjih nekoliko meseci bili u tihom ratu oko Lukića koji je na kraju ipak potpisao petogodišnji ugovor sa Torinom.

"Zadovoljan sam uslovima koje smo dogovorili i učiniću sve da pomognem timu da zabeleži što bolje
rezultate. Mislim da sam u proteklih godinu dana u velikoj meri napredova i dodatno sazreo i nadam se da ću biti u prilici da sve to pokažem na terenima u Seriji A i svojim igrama donesem dosta radosti navijačima Torina", rekao je Lukić.

Zahvalio se dosadašnjim saigračima i stručnom štabu Levantea.

"Želeo bih da se zahvalim ljudima u Levanteu na svemu, a posebno treneru Paku Lopezu koji je verovao u mene i koji mi je ukazao veliko poverenje. Tim je krasila sjajna atmosfera, bili smo kao porodica i zato mi je veoma drago da je sezona uspešno završena. Iz Španije nosim veliko iskustvo koje će mi biti dragoceno u nastavku karijere", poručio je Lukić.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar