Zločin iz strasti: Detalji ubistva

Goran Abdulov (34) poslije svađe nožem je ubio svog dečka Marka Radovića (24), studenta iz BiH. Marko je pokušao pobjeći iz stana od transvestita, no iskrvario ispred kapije, u donjem vešu.

Srbija 10.07.2018 | 13:31
Zločin iz strasti: Detalji ubistva
Goran Abdulov (34) ili Transica Jovanica, kako ovu transeksualnu ženu oslovljavaju ljudi koji je poznaju, uhapšena je danas zbog sumnje da je  ubila Marka Radovića (24) u Zemunu, u stanu koji je ovaj mladić iz BiH iznajmljivao.



Foto: Vladimir Š./Kurir

Kako piše beogradski Blic, stravičan zločin iz strasti odigrao se oko 22 sata u stanu u Ševinoj ulici u Zemunu koji je Radović iznajmljivao. Riječ je o stanu u prizemlju, u zajedničkom dvorištu koji koristi još nekoliko porodica. 



Foto: Vladimir Š./Kurir

- Radović je iznajmljivao taj stan u poslednje četiri godine i studirao je u Beogradu. Komšije su izjavile da mu je u poslednje dve godine često dolazila u posetu jedna plavuša, ali vrlo je moguće da su oni zapravo viđali Abdulova, prerušenog u ženu. U nedelju uveče Markove komšije su čule žustru svađu, ali u početku niko od njih nije hteo da se umeša i pokuša da ih smiri - priča izvor Blica.

Svađa je, međutim, potrajala sat-dva, a onda se u jednom trenutku čulo kako su se Marko i Goran potukli.

- Obračun ljubavnika je trajao nekoliko minuta. U jednom trenutku Abdulov je zgrabio nož i počeo da ubada Radovića po grudima i stomaku. Teško ranjeni Marko je sav krvav, u donjem vešu, izašao iz stana i teturajući se pokušao da pozove komšije u pomoć, ali je Abdulov istrčao za njim i nastavio je da ga ubada - navodi izvor Blica.



Čak ni tada, kaže on, niko od stanara, iz straha ili iz nekog drugog razloga, nije pokušao da pomogne nesrećnom Radoviću.

- Marko je nekako uspeo da otvori kapiju i izađe na ulicu, ali je nakon nekoliko metara pao i glavom udario o ivičnjak. To ga je verovatno samo dokrajčilo. Transvestit je potom pobegao, a komšije su zatim pozvale policiju. Ubrzo je otkriven identitet osumnjičenog i on je juče (ponedeljak) lociran i uhapšen - objašnjava izvor Blica.

Na pitanje koji je motiv ovog zločina i zna li se konkretan razlog zašto je transvestit nožem nasrnuo na Marka, sagovornik Blica je kratko rekao: "U pitanju je zločin iz strasti."

- Osumnjičeni će u zakonskom roku biti izveden na saslušanje pred tužioca, pa će imati priliku da otkrije šta je prethodilo masakru u stanu u Ševinoj ulici - naveo je ovaj izvor blizak istrazi.

Stanari dvorišta u kome je ubijen Radović juče nisu bili raspoloženi za razgovor sa novinarima.

- Nismo ništa čuli! Padala je kiša i tek kada su se pojavili policija i ambulantna kola sa uključenom rotacijom shvatili smo da se nešto dogodilo - kratko je rekla Markova komšinica.

Blic podsjeća na nekoliko gej zločina iz strasti

18. jun 2013. - Danijel Vujić zvani Komarac nakon svađe ubio transvestita Darka Vujanovića (40) u njegovom stanu u Ulici Nikodima Milaša u Beogradu. Zbog ovog ubistva Danijel Vujić je nepravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo ovu presudu i naložio novo suđenje. Inače Komarac je rođeni brat Ilije Vujića Bumbara, koji služi 40 godina zatvora zbog ubistva u Pohorskoj ulici 1993, kad je ubio Veru Židić i njenog sina Davora.

1. maj 2013. - Nikola Stanojević ubio Bruna Toševskog (27) u njegovom stanu na Karaburmi, u Beogradu. Ubica i žrtva su ranije bili u ljubavnoj vezi i kao manekeni su statirali u spotovima. Stanojević je zbog ovog ubistva osuđen na 11 godina zatvora.

8. januar 2009. - Ivica Mihajlović iz Vladičinog Hana ubio transvestita Minju Kočiš (39) iz Kikinde. Zločin se dogodio u iznajmljenom stanu na Crvenom krstu u Beogradu, a ubica je Minju dva puta ubo kuhinjskim nožem. Zbog ovog zločina Mihajlović je pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DOXA

10.07.2018 13:02

SRBI supak meraklije......

ODGOVORITE