Akcija na Kosovu: Uhapšeni Srbi

Kosovska policija upala jutros u dva srpska sela u kosovskom pomoravlju, kod Gnjilana, pri čemu je uhapšeno petoro Srba, javljaju srpski mediji.

Region 10.07.2018 | 11:30
Akcija na Kosovu: Uhapšeni Srbi
Kosovska policija je danas saopštila da je u okolini Gnjilana uhapšeno pet lica osumnjičenih da su, kako se tvrdi, učestvovala u aktivnostima protiv ustavnog poretka i sigurnosti".

Kako se navodi u saopštenju, kosovska policija istovremeno demantuje medijske navode da je operacija pokrenuta protiv nekih bivših pripadnika Kosovskih bezbjednosnih snaga.

Policijska operacija se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, piše u kratkom saopštenju.

RTS je ranije javio da su pripadnici specijalnih snaga kosovske policije upali u prostorije Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu, kod Gnjilana, i u toj akciji priveli trojicu Srba.

Privedeni su načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić, a priveden je i Nenad Stojanović (1974), zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.

Prema navodima žitelja Šilova, pojavilo se najmanje 10 policijskih džipova sa tridesetak maskiranih policajaca naoružanih dugim cijevima. Novinarima je zabranjeno snimanje događaja.

Osim u njihove kuće, naoružana policija je sa džipovima opkolila, a zatim i pretresla pojedine ustanove, odnosno prostorije u kojima se nalaze kancelarije službe za zapošljavanje i načelnika okruga u mestu Šilovo.

Kako javlja RTV Plus, Stojanović je uhapšen jer je, navodno, vršio pritisak na srpske pripadnike KSB da napuste tu službu.

"Ovo je odmazda što su svi članovi KSB iz Gnjilana napustili ovu službu u proteklih desetak dana", priča izvor "Blica" sa KiM.

Ovim povodom, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić održaće konferenciju za medije danas u podne.

Inače, KSB je prošle nedelje napustilo skoro trideset pripadnika srpske nacionalnosti, i to mahom iz okoline Gnjilana. Uniformu KSB, prošle nedjelje, u jednom danu skinulo je osmoro pripadnika, a zatim još njih dvadesetoro, i to tako što su podnijeli kolektivne ostavke, odnosno raskide ugovora i demobilizaciju.

Kakva će biti do kraja njihova sudbina još je nepoznanica, jer će se o njihovim zahtjevima odlučivati u narednih šest mjeseci. Do tada, Srbija poziva ljude da se ne priključuju KSB, jer Albanci zapravo žele da je transformišu u vojsku Kosova, dok kosovski političari već neko vrijeme govore o pritisku koji na njih vrši Srbija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Vučiću p.....

10.07.2018 09:38

Nećemo više nikad dozvoliti da se Srbi hapse i progone .

ODGOVORITE
Name

serv Božiji pokorni

10.07.2018 10:04

Niko ne sme da vas bije, sem kosovske policije :-)

Name

UDRI BRATSKI TO MOZE

10.07.2018 10:57

Sjecam se BL. 92-93g. nocnih kombija i policije straha i uzas Svakome se to desava pa je normalno i Srbima Nije cudno na Kosovu ali je cudno u RS gdje Dodikova privatna garda i privatna policija a svi znamo sta radi " Srbin na Srbina"znaci to je nekaznjivo

Name

VUČIĆ

10.07.2018 09:48

DOSTA JE VIŠE ZAMAJAVANJA SVOGA NARODA. DOSTA JE VIŠE:KOVAČA, VUČIĆA, DODIKA, ĐURIĆA, VULINA, I OSTALIH KRETENA.

ODGOVORITE
Name

Alo Vucicu

10.07.2018 09:49

Koliko imas Siptara po Srbiji!!! Odmah ih sad privedi bar 50,jer nema nijedan da nije nesto zgrijesio

ODGOVORITE
Name

tzv

10.07.2018 11:07

Valjda 100 hahaha

Name

AV

10.07.2018 09:51

Vučićev dogovor iz Brisela pa sad po turskoj odmara čova.

ODGOVORITE
Name

Pajo

10.07.2018 10:05

Ajde Duduk, ti i Vucko i branite srbe. Ili je i kod vas, ker koji laje neujeda

ODGOVORITE
Name

neutralan

10.07.2018 11:03

Vucic prica ovako onako lupeta a ljudi obicni stradaju, to se i nama desava dok nam vodze laju po drugima obican covjek strada i trpi matletitanja razna od svji i drugi naroda,sve je to isto po Bosni, Hrvaskoj i drugim nam susjednim zemljama, vazni su politicki pojeni ebo narod, narod je stoka moze trpiti. nas je problem ne pismenost, ne toleracija prema drugom i drugacijem, kad to svatimo svi tad ce biti bolje svima do tad izdrzi mavro ko vas ebe u taj bolestan mozag.Ako sam nekog uvredio izvini te samo sam stjeo narodnim jezikom to napisati da me sto vise naroda razumije.

ODGOVORITE
Name

sarajlija

10.07.2018 16:59

Kosovo je država,koliko god se neko bunio.

ODGOVORITE