Lilard: Nisam nesrećan, uvešću Portland u plej-of!

Navijači Portlanda su odahnuli, Demijen Lilard je indirektno potvrdio da će ostati u dresu Trejlblejzersa.

Košarka 11.07.2018 | 21:30
Lilard: Nisam nesrećan, uvešću Portland u plej-of!
Proteklih meseci se spekulisalo da se Lilard zasitio epizodne uloge u NBA ligi pa da razmatra prelazak u tim koji je konkurentan u borbi za titulu.

Međutim, Lilard je u razvovoru sa medijima najavio da će odbiti svaku moguću ponudu da napusti Blejzerse.

"Nisam nesrećan. Volim gde živim. Volim ovu organizaciju. Volim naš trenerski tim. Volim mesto gde se nalazim", rekao je Lilard lokalnom listu "The Oregonian", "Dok god se uklapamo u plej-of sliku, znate šta donosim. Odvešću nas tamo, tako će biti". 

Lilard ima sa Blejzersima ugovor na još tri sezone, klub je za sledeću do sada doveo Seta Karija i Nika Stauskasa, produžio saradnju sa Jusufom Nurkićem, ali je uprkos njegovim naporima da ostane, otišao njegov blizak prijatelj Ed Dejvis, kao i Šabaz Nejpijer i Pet Konaton. 

"Volim Eda, on mi je jedan od najboljih prijatelja u ligi i omiljeni saigrač. Njegov odlazak je gubitak za tim. Bazz je imao važnu ulogu u timu, Pet takođe. Izgubili smo trojicu igrača iz rotacije koji su nam donosili mnogo", rekao je Ol-star plejmejker. 

Lilard je prokomentarisao i dolazak Lebrona Džejmsa u Los Anđeles Lejkerse, te pojačavanje rivala sa Zapada Denver Nagetsa, Jute Džez i Minesote Timbervulvs. 

"To će nam otežati ponavljanje uspeha iz prošle sezone. Ali Zapadna konferencije je uvek teška. Sada tu imamo Lebrona, Denver postaje bolji, Juta takođe. Biće sve teže i teže. Uvek je bilo tako, ali će sada biti malo teže", zaključio je Lilard. 

Blejzersi su prošle sezone imali učinak 49-33 i kao treći tim Zapada se plasirali u plej-of, gde ih je "počistio" Nju Orleans sa 4-0 u prvoj seriji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar