Dugo traju privredni sporovi

U cilju privlačenja investitora Republika Srpska mora završiti proces digitalizacije registra privrednih subjekata, poručeno je na sastanku predstavnika Ministarstva pravde RS i Međunarodne finansijske korporacije, koji je održan u banjalučkom okružnom sudu.  

Republika Srpska 09.07.2018 | 22:47
Dugo traju privredni sporovi
Problem je što se i dalje dugo čeka na rješavanje privrednih sporova i stečajnih postupaka.

Nerazumno duga trajanja stečajnih postupaka i sporost kod odjavljivanja privrednih subjekata, otežavaju rad privrednika u Republici Srpskoj. U banjalučkom Okružnom privrednom sudu međutim kažu da se problem prenatrpanosti predmetima postepeno rješava i da su 2010. godine, kada je ovaj sud osnovan preuzeli 15 hiljada predmeta, a da je taj broj do sada višestruko smanjen.

Veliki problem za potencijalne investitore predstavlja i nepostojanje jedinstvenog registra privrednih subjekata u Republici Srpskoj. Nadležni očekuju da bi procesom digitalizacije koja je počela još 2013. godine ti problemi biti ispravljeni.

Projekat digitalizacije privrednih društava trebalo bi da bude završen do kraja ove godine, a taj proces zahtjeva i izmjene zakona o registraciji poslovnih subjekata, o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti i o privrednim društvima.



BN TV


Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dario

10.07.2018 07:57

Sporovi i ne traju bas tako dugo otprilike koliko i prosjecan zivot.Zivio nam Glavni Baja

ODGOVORITE
Name

re

10.07.2018 09:19

Zivio baja, i nastavi zapoceto,...jos malo i ende...

Name

omjer

10.07.2018 09:22

Omjer stranih (a i domacih) investicija 90% federacija,...sta dalje reci...

ODGOVORITE