Zvanično: Prepelič u Real Madridu!

Potpisao je na dve godine.  Otišao je Dončić, ali je stigao drugi prvak Evrope.  Još jedan član zlatne slovenačke generacije stigao je u Real Madrid.

Košarka 10.07.2018 | 18:30
Zvanično: Prepelič u Real Madridu!
Bilo je najavljeno posle Evropskog prvenstva 2017. godine, a sada je i zvanično: Klemen Prepelič je novi košarkaš Real Madrida! U taj klub stiže kao igrač Pariz Levaloa.

On je zvanično potpisao ugovor na dve godine. 

Ranije je najavljeno da će primati godišnje po 500.000 evra, što znači da će ukupno zaraditi 1.000.000 evra u šampionu Evrope.

Ovaj 25-godišnji bek karijeru je počeo u Braniku iz Maribora, potom je nastupao za Helios, Olimpiju, Banvit, Oldenburg i Limož.

Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri Prepelič je ostvario u septembru prošle godine kada je sa reprezentacijom Slovenije osvojio titulu prvaka Evrope, a upravo nakon toga je i počelo interesovanje Reala. Na tom prvenstvu je beležio 13,8 poena po utakmici, a najbolju partiju pružio je u finalu protiv Srbije kada je postigao 21 poen.

Danas je došlo do konačnog potpisa ugovora njega i Real Madrida.

Da je došao malo ranije zaigrao bi sa zemljakom Lukom Dončićem, ali će mladi Slovenac igrati sledeće sezone u Dalasu. 

MVP Evrolige Luka Dončić je otišao u Dalas Maverikse, ali će dres Reala i sledeće sezone nositi jedan Slovenac.

Šuter "zmajčeka" Klemep Prepelič (25 godina, 191 centimetar) zvanično je prešao u "kraljevski klub", sa kojim je dovođen u vezu još prošlog leta, kada je sa Slovenijom osvojio Eurobasket. I igrao zaista dobro, kao u finalu protiv Srbije, kada je ubacio čak 21 poen.

Nekadašnji član Branik Maribora, Helios Domžala i ljubljanske Olimpije igrao je i za Banvit (2013/14) i Oldenburg (2015/16), a protekle dve sezone proveo je u Francuskoj, gde je nosio dres Limoža i Levaloa Metropolitana (bivšeg Pari Levaloa).

U kratkom saopštenju, Real je potvrdio da je Prepelič stigao i da je potpisao dvogodišnji ugovor.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Fiba

Komentari / 0

Ostavite komentar