Podrhtava Grčka! Opet!

Papapetru direktno iz Olimpijakosa u Panatinaikos! Potpisaće trogodišnji ugovor sa Zelenima, javlja Eurohups.

Košarka 11.07.2018 | 19:30
Podrhtava Grčka! Opet!
Dešava se retko. Ali kada se dogodi, onda je to prava bomba od koje podrhtava Grčka. Eurohups piše da će Janis Papapetru preći direktno iz Olimpijakosa u Panatinaikos! On je u nedelju uveče odbio ponudu Pirejaca, ali će ostati u Grčkoj i potpisati trogodišnji ugovor sa Panatinaikosom.

Da situacija bude još zanimljivija, Papapetru je dobio i ponudu Anadolu Efesa, tako da je mogao da bira. I ne samo to, već je ponuda Efesa bila finansijski najjača. Papapetru ju je razmatrao i rešio da je odbije.

Papapetru sada još samo čeka Barselonu, tim koji je pokazao interesovanje za njega, ali španski tim još nije poslao zvaničnu ponudu i ako to ne uradi narednih sati, Papapetru će potpisati ugovor sa Zelenima do 2021. godine.

Olimpijakos je želeo da zadrži Papapetrua, imao je igrač i sastanke sa vlasnicima, kao i sa Dejvidom Blatom. Uprkos pregovorima, Grk je odbio ugovor sa Pirejcima i odlučio se na hrabar potez u karijeri.

U sezoni 2017/2018 prosečno je davao sedam poena i imao četiri skoka. Bio je starter na 12 od 31 utakmice. Ali sada će preći u redove najvećeg neprijatelja Olimpijakosa.

Mada, kada je suprotan smer "preživeo" Vasilis Spanulis, preživeće i Papapetru. Istim putem kojim će poći Papapetru otišao je prošle godine Met Lodžeski. Imao je dosta problema u privatnom životu, ali se kasnije sve smirilo.

I ovog leta prelaze iz Olimpijakosa u PAO! Krilo crveno-belih obući će zeleni dres.

Taj put očigledno i nije više tako komplikovan.

Trasom od Dvorane mira i prijateljstva, doma Olimpijakosa, do hale OAKA, kuće Panatinaikosa, i ovog leta krenuće jedan igrač, kao i prošle kada je istom stazom pošao Met Lodžeski.

Dresove najvećih grčkih klubova zamenio je Janis Papapetru (24), krilni košarkaš koji je u Americi završio srednju školu i koledž (Floridu), a potom je stigao u Pirej, gde je igrao od 2013. godine do ovog leta.

"Papapetru je dobio ponude tri evroligaška tima, Olimpijakosa, Panatinaikosa i Efesa. Turski predstavnik je ponudio najviše novca, ali je grčki reprezentativac ipak odbio... Olimpijakos je hteo da ga zadrži, održan je sastanak košarkaša, braće Agelopulos i trenera Dejvida Blata, ali je on ipak odbio taj predlog i započeo novo poglavlje", piše grčki portal "Eurohoops".

Papapetru je prošle godine bio starter na 12 od 31 utakmice i prosečno je postizao 6,8 poena uz 3,6 skokova po utakmici.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: MN Press

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vuco87

11.07.2018 17:53

Jeftin naslov, sa jasnim ciljem postizanja sto veceg broja klikova.

ODGOVORITE
Name

Vicko

11.07.2018 18:04

Pa što si onda ti ušao jarane i kliknuo?