Video: Partizan bi da uzme i Alekseja Nikolića!

Još jedan plej! Reprezentativac Slovenije u pregovorima sa crno-belima.  I "zlatni" Slovenac blizu crno-belih.  Osvajač Kupa Radivoja Koraća na pragu je dogovora sa dosadašnjim plejmejkerom Bamberga.

Košarka 10.07.2018 | 16:30
Video: Partizan bi da uzme i Alekseja Nikolića!
Rekao je Nikola Lončar na promociji u novog sportskog direktora Partizana da crno-belima donosi „znanje, veze i kontakte“, a sudeći prema metama kluba iz Humske 1 ovog leta, jasno je da bivši reprezentativac puca visoko. Snažno je odjeknula informacija da bi ekipu Nenada Čanka mogao da pojača Markus Pejdž, kome je ponuđen ugovor na dve godine, a samo nekoliko sati kasnije još jedno ime lansirano je u košarkašku orbitu.

Prema saznanjima portala Basketballsphere, u pitanju je Aleksej Nikolić, s kojim je, takođe, uspostavljen kontakt i on bi uskoro mogao da stigne u Srbiju. Doskorašnji organizator igre Brose Bamberga je po okončanju minule sezone „izašao iz ugovora“ sa Nemcima, postao slobodan igrač, bio nadomak ljubljanske Olimpije, međutim, veliki su izgledi da se umesto u Sloveniji zaputi ka Beogradu.



Naravno, ostaje otvoreno pitanje da li bi Markus Pejdž i Aleksej Nikolić zajedno došli u Partizan, što je moguće imajući u vidu da se tim tek formira ili uprava predvođenja predsednikom Ostojom Mijailovićem bira jednog od njih.

Kako god, Nikolić ima pedigre prvaka Evrope, minulog septembra u Turskoj bio je član reprezenatcije Slovenije koja je pokorila Stari kontinent, pobedivši Srbiju u istanbulskom finalu. Igrao je i na Mundobasketu 2014. u Španiji.



Prethodne sezone, u dresu Bamberga na 29 evroligaških utakmica prosečno je igrao 12 minuta, beleživši 2,5 poena i 1,7 asistencija po susretu.

Pre Pejdža i Nikolića, kao potencijalne mete Partizana na poziciji pleja pominjali su se Miki Mekonel i Mekenzi Mur.

Partizan je prošle sezone na poziciji plejmejkera koristio mahom strane košarkaše (Najdžel Vilijams-Gos, Patrik Miler, Kvame Von, uz minimalnu pomoć Slobodana Jovanovića i Tadije Tadića), a tako će prema svemu sudeći biti i predstojeće jeseni.

S tim da će kombinacija biti malo "šarenija", pošto će jedan organizator igre biti Amerikanac (najozbiljniji kandidat je Markus Pejdž), a drugi Slovenac!

Prema saznanjima portala "Basketball sphere", potvrđenih Mondu iz izvora bliskog igraču, u pitanju je Aleksej Nikolić (23 godine, 191 cm), reprezentativac Slovenije i osvajač zlatne medalje na prošlogodišnjem Eurobasketu.

U finalu protiv Srbije, kao alternativa Luki Dončiću, zabeležio je četiri poena, tri skoka, dve asistencije i jednu ukradenu loptu.

Od leta 2015. bio je u Bambergu, sa kojim je imao priliku da igra Evroligu, mada ne u važnoj ulozi.

Prošle sezone igrao je prosečno 12 minuta po utakmici, uz učinak od 2,6 poena i 1,7 asistencija.

U tabor višestrukog prvaka Nemačke stigao je iz sarajevskog OKK Spars, gde je proveo četiri godine i bio lider juniorskog sastava, zajedno sa Đokom Šalićem. Prve košarkaške korake napravio je u Laškom i rodnoj Postojni.

Reč je o školovanom plejmejkeru, sa određenim iskustvom, ali koji tek treba da se dokaže kao jedan od nosilaca igre. Partizan, kao tim sa svega nekoliko veterana (Veličković, Gagić, Si), može kroz mečeve ABA lige i Evrokupa da mu ponudi potreban prostor za dokazivanje.

FOTO: Star sport

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar