MVP Evrokupa stiže u Makabi!

Izraelski velikan pobedio je Efes u trci za Skotija Vilbekina.  Makabi “kidnapovao” Vilbekina! Posle dugo nagađanja zna se gde će Amerikanac nastaviti karijeru.

Košarka 10.07.2018 | 10:30
MVP Evrokupa stiže u Makabi!
Dosadašnji plejmejker Darušafake Skoti Vilbekin (25 godina, 188 cm) nastaviće karijeru u Makabiju, objavio je na Twitteru njegov agent Miodrag Ražnatović.

Vilbekin je proletos briljirao u plej-ofu Evrokupa, naročito u polufinalu protiv Bajerna, kada je na dve utakmice postigao 65 poena, od toga 13 trojki iz 24 pokušaja. Zatim je u finalnoj seriji protiv Lokomotive Kubanj imao prosek od 26 poena, pa se pored trofeja radovao i MVP priznanju.

Nakon što 2014. godine nije izabran na draftu, Vilbekin je prvu sezonu profi karijere proveo u Australiji i Grčkoj (AEK), a od jeseni 2015. je bio u Darušafaki. U međuvremenu su ga angažovali, pa vrlo brzo otpustili Filadelfija Siksersi.

Makabi posle tri uzastopna neuspešna nastupa u Evroligi (ispadanje u grupnoj fazi 2016, pa 14. i 10. mesto u "renoviranom" takmičenju) ponovo sprovodi temeljne promene u timu, ne bi li se vratio na nekadašnje staze uspeha.

Prva dva pojačanja, bek Kendrik Rej iz Nimburka i krilni centar Anđelo Kalojaro iz Banvita, nisu tako zvučna imena, ali čim su dovedeni u ranoj fazi prelaznog roka, sigurno je da su dugo i pažljivo skautirani. Hrvatski trener Neven Spahija u drugoj sezoni neće imati pravo na kiks...

Zvanično će ovaj transfer biti objavljen sledeće sedmice jer postoji problem u proceduri zato što je Vilbekin ranije već imao predugovor sa Anadolu Efesom.

Ovaj turski tim je dogovorio uslove sa igračem, ali je otkupna klauzula koju je Darušafaka tražila bila previsoka za Efes tako da transfer nije kompletiran.

Makabi je iskoristio situaciju i dogovorio dvogodišnji ugovor sa Vilbekinom pokrivajući otkupnu klauzulu. Po stranim medijima se pominje da bi ceo posao sa platom trebalo da bude težak 2.300.000 evra.

Makabi je nedavno produžio ugovor sa Deandreom Kejnom, a pokazao je i interesovanje za Šejna Larkina. Na kraju je ipak uspeo da dovede Vilbekina, šampiona Evrokupa sa Darušafakom.

On je na 18 utakmica u proseku davao 20 poena i imao pet asistencija, te jednu i po ukradenu loptu po utakmici u proseku.

Ovo takođe znači da bi Larkin sada trebalo da bude bliži Baskoniji koja želi da ga vrati u svoje redove.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar