Hanikatova majka: Tražio je pomoć, a policija ga ubila!

Majka nastradalog košarkaša izjavila je da su joj policajci rekli da je njen sin izvršio samoubistvo, ali ona je sigurna da su ga ubili. "Bio je depresivan, a policija je angažovala 30 vozila i 3 helikoptera zbog jednog uplašenog deteta".

Košarka 10.07.2018 | 08:30
Hanikatova majka: Tražio je pomoć, a policija ga ubila!
Šokantna vest o ubistvu košarkaša Himkija, Amerikanca Tajlera Hanikata, žestoko je uzdrmala sportsku javnost.

Košarkaš, koji je imao 28 godina, ubijen je u svojoj kući u Kaliforniji, kada je policija otvorila vatru.

Majka Tajlera Hanikata izjavila je za izraelske medije da je njenog sina brutalno ubila policija, iako nije pucao na njih.

Prema navodima američkih medija Hanikat je pucao na pripadnike policije sa prozora svoje kuće i oni su ga ubili.

"Tajler je bio u depresiji, uznemiren i tog dana je planirao da ode da potraži pomoć. Stalno je želeo da se vrati u NBA ligu, imao je dogovor i da igra Letnju ligu za Oklahomu, ali su testovi koje je uradio pokazali da ima problem sa kolenom. Zbog toga je bio veoma razočaran i počeo je čudno da se ponaša, pa sam bila primorana da pozovem policiju", objasnila je Liza Stazel, majka Tajlera Hanikata.

Ona je navela da se on zatvorio u kuću, a da je potom pucao sa prozora, ali ne na policiju.

"Ja sam zvala policiju, a oni su došli i ubili mi dete. Pokušali su da mi objasne da se upucao, ali bez obzira na depresiju on mi je obećao da neće izvršiti samoubistvo, jer zna da bi me to mnogo povredilo i bolelo. On nije pucao na policiju kroz prozor, već u vazduh, i to zato što je bio veoma uznemiren i uplašen. A oni nisu pokušali da smire situaciju. Policija je angažovala 30 vozila, podigla tri helikoptera, sve to zbog jednog uplašenog deteta", prepričala je detalje tragedije Liza Stazel.

Ona je navela da je u kući bilo mnogo krvi.

"Krvi je bilo duž celog hodnika, razmazane i po zidovima, sve do ormara u spavaćoj sobi. A to je prilično velika kuća. On nije mogao da se ubije, kako su pokušali da mi objasne policijaci, jer ako izvršiš samoubistvo, iskrvariš i umreš odmah, a ne vučeš se kroz prostorije. A on je sigurno puzao, jer se vide tragovi. Njega je upucao policajac kroz prozor", navela je majka Tajlera Hanikata.

"Policijaci mi nisu dali da vidim telo kada su ga iznosili iz kuće. Rekli su mi da ne želim da ga vidim takvog poslednji put, tako da i ne znam tačno gde je upucan. Policija mi je saopštila da će biti potrebno najmanje deset meseci da završe kompletnu istragu, a ja se pitam kako posle svega mogu da im verujem da će govoriti istinu?", rekla je majka bivšeg košarkaša.

Hanikata su 2011. Sakramento Kingsi izabrali na NBA draftu kao 35. "pika" i njihov član je bio do 2013. godine. Nakon toga igrao je u Izraelu, u klubu Ironi Nes Ciona, u dva navrata za Himki, kao i za Efes.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Skeptik

10.07.2018 07:33

Bio je CRNAC, sve je jasno.

ODGOVORITE