Video: Partizan dovodi NBA pojačanje?!

Košarkaški klub Partizan u pregovorima je sa američkim plejmejkerom Markusom Pejdžom, saznaju "Večernje novosti".  Zvezda "Martovskog ludila" na meti Partizana! Nekadašnji plejmejker Severne Karoline mogao bi da postane drugo pojačanje crno-belih za narednu sezonu, saznaju "Večernje novosti".

Košarka 09.07.2018 | 22:45
Video: Partizan dovodi NBA pojačanje?!
Beogradski list piše da ‘crno-beli’ planiraju da 25-godišnjem momku ponude ugovor na dve sezone.

Ukoliko ovaj transfer bude dogovoren, biće to drugo igračko pojačanje Partizana posle dolaska Radeta Zagorca, kao i Milana Minića na mesto savetnika trenera Nenada Čanka.

Pejdž je bio student čuvene Severne Karoline (2012-2016), a diplomirao je na košarkaškoj "akademiji" legendarnog trenera Roja Vilijamsa. 

Levoruki organizator igre je proteklu sezonu počeo kao član Šarlota, s kojim je potpisao "dvosmerni ugovor", odigravši pet mečeva za Hornetse u NBA i 46 utakmica za njihovu filijalu Grinsboro Svorm u Razvojnoj ligi, uz prosek od 15,2 poena, 3,0 skoka, 4,4 asistencije i 1,4 ukradene lopte. 

Osim njega, poslednjih dana se spekulisalo i da je na radaru kluba američki kombo bek Mekenzi Mur, jedan od najefikasnijih igrača u grčkoj ligi prošle sezone.



Najdžel Vilijams-Gos otišao je u Olimpijakos, a u crno-belom dresu bi mogao da ga zameni drugi plejmejker koji se u bliskoj prošlosti istakao na Fajnal foru NCAA lige.

Prema pisanju "Večernjih novosti", to je Markus Pejdž (24 godine, 183 cm), sa kojim Partizan pregovara o dvogodišnjoj saradnji.

Pejdž je u finalu univerzitetskog šampionata 2016. godine postigao trojku kojom je Severna Karolina 4,7 sekundi pre kraja izjednačila protiv Vilanove na 74:74, nakon čega su "crne pete" ipak ostale bez titule, kada je uz zvuk sirene pogodio Kris Dženkins.

Ovaj vižljasti, levoruki organizator igre na draftu 2016. je izabran sa 55. pozicije i odmah "trejdovan" iz Bruklina u Jutu.

Nakon što su ga "džezeri" otpustili pred početak sezone 2016/17, potpisao je za njihov razvojni tim Solt Lejk Siti Stars, dok je 2017/18 debitovao u NBA ligi, zabeleživši pet nastupa za Šarlot Hornetse, ali je po slovu dvosmernog ugovora mnogo više vremena proveo u njihovoj filijali, Grinzboro Svormu.

Tamo je imao učinak od 15,2 poena i 4,5 asistencija po utakmici.

Zanimljivo je da je Severna Karolina 2017. postala šampion bez Pejdža u timu. Rane iz prethodnog finala zalečene su u okršaju sa Gonzagom, čiji je najbolji igrač bio Vilijams-Gos.

U Partizan je od pojačanja za sada stigao samo Rade Zagorac, Vanja Marinković je produžio ugovor, a Novica Veličković bi trebalo da uradi isto to.

Iz prošlosezonskog sastava neće ostati Mihajlo Andrić, Đoko Šalić i Obrad Tomić, od kojih se klub zvanično oprostio pre nedelju dana.



Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar