Padavine širom Republike Srpske

U Republici Srpskoj pretežno do potpuno oblačno na sjeveru, sjeveroistoku , istoku i centralnim predjelima uz kišu koja pada u Semberiji, dijelom u Posavini i sarajevsko-romanijskoj regiji. Na krajnjem zapadu, jugozapadu i jugu je s malom do umjerenom oblačnošću. Duva slav i promjenjiv vjetar.

Republika Srpska 09.07.2018 | 07:15
Padavine širom Republike Srpske
U sjeverozapadnoj visinskoj struji će preko sjevera Balkana preći plitki visinski ciklon utičući na vrijeme. U prizemlju slabogradijentno polje pritiska koji polako raste, a sjeverom i istokom Balkana će proći linija nestabilnosti.

Na sjeveru i istoku oblačnije uz prolaznu kišu i pljuskove, obilnije na sjeveroistoku. Na jugozapadu i jugu promjenjivo i toplije, te uglavnom suvo.

Ujutro na sjeveru promjenjivo do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, izvjesniju od Posavine do Semberije. U ostalim predjelima pretežno suvo, prema krajnjem zapadu, jugozapadu i jugu sa manje oblaka i sunčano.

Tokom prijepodneva oblačnost se širi od sjevera ka centralnim predjelima i istoku, te će u tim predjelima biti nestabilno uz češću kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Ponegdje će biti jačih pljuskova (Semberija, donje Podrinje i sjever sarajevsko-romanijske regije). Na jugozapadu i jugu više sunčanog vremena uz rjeđu pojavu pljuskova. Vjetar umjeren sjevernih smjerova u Semberiji zapadni a na planinama umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 20°C na istoku do 25°C na zapadu, na jugu oko 28°C, u višim predjelima od 18°C.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar