Rusija je šampion prve Lige nacija!

Odbojkaška reprezentacija Rusije osvojila je Ligu nacija, pošto je u finalu u Lilu pobedila domaćina fajnal-siksa, Francusku, sa 3-0 u setovima.  Moćna Rusija zgazila Francusku za premijerni trofej Lige nacija.  Zbornaja slavila u tri seta, briljirali Mihajlov i Muserski.

Ostali sportovi 09.07.2018 | 11:45
Rusija je šampion prve Lige nacija!
Rusija je do trijumfa došla za sat i po vremena igre, po setovima 25:22, 25:20, 25:23.

Francuska, iako blagi favorit u ovoj utakmici, nije uspela da zaustavi Rusiju koja je protiv domaćina pružila jednu od najboljih igara na završnom turniru.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Maksim Mihajlov sa 19 poena, Dmitri Volkov je imao 13, a Dmitrij Muserski 12. 

U ekipi Francuske istakao se Ervin Ngape sa 16 poena, dok je Kevin Le Ru upisao osam. Ranije u toku dana je treće mesto osvojila selekcija SAD koja je sa 3-0 pobedila Brazil. 

Za najboljeg igrača Lige nacija proglašen je Maksim Mihajlov kom je pripalo i 30.000 evra.

Odbojkaši Rusije zasluženo su došli do trofeja, jer su tokom celog završnog turnira izgubili samo jedan set u četiri utakmice.

Kod pobednika najbolji je bio Maksim Mihajlov sa 19 poena, dok je Dmitrij Muserski zabeležio 16. Kod Francuza jedini dvocifren bio je Ervid Engapet sa 16 poena.

Iako nisu uspeli da osvoje ni set u finalu, Francuzi su pružili sasvim solidan otpor moćnom rivalu. Ipak, u prvom setu najbliže što su uspeli da urade je bilo minus tri (22:19).

U drugom su Rusi imali nešto lakši posao, ali su ih Trikolori pošteno namučili u trećem setu. Vodili su skoro do samog kraja, imali su 22:20, ali Rusija je u samom finišu pokazala sav kvalitet.

Bronzanu medalju osvojili su odbojkaši SAD koji su u meču za treće mesto takođe na ubedljiv način savladali Brazil sa 3:0, po setovima 25:21, 28:26 i 28:26.

Na završnom turniru, četvrto mesto osvojio je Brazil, dok Srbija, poput Poljske nije zabeležila nijednu pobedu.

Amerikanci bolji od Brazila za bronzu u Ligi nacija! Odbojkaška reprezentacija SAD osvojila je danas u Lilu bronzanu medalju, pošto je u utakmici za treće mesto pobedila Brazil sa 3:0 u setovima.

Amerikanci su do trijumfa došli posle nešto više od sat i 30 minuta igre, po setovima 25:21, 28:26 i 28:26.

Najefikasniji u pobendičkom timu bio je Aron Rasel sa 14 poena, dok je jedan manje upisao Metju Anderson.

U selekciji Brazila istakao se Valas De Souza sa 15 poena, dok je 12 zabeležio Lukas Satkamp. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar