Tur d'Frans: Saganu pobjeda i žuta majica, pad Gavirije!

Peter Sagan, biciklista BORA ekipe, slavio je na drugoj etapi Tur d'Fransa voženoj od Muleron Sen Žermena do La Roš-sur-Jona u dužini od 182,5 kilometara.

Ostali sportovi 08.07.2018 | 18:15
Tur d'Frans: Saganu pobjeda i žuta majica, pad Gavirije!
Aktuelni svetski šampion bio je najbrži u sprint završnici i ovako je stigao do devete pobede na najprestižnoj biciklističkoj trci na svetu.

Drugi na cilju završio je Italijan Soni Kolbreli, dok je treće mesto pripalo Francuzu Arnou Demaru.

Žuta majica Fernando Gavirija doživeo je pad na kilometar i 700 metara do kraja etape, čime je bio eliminisan iz konkurencije za pobedu. 

Prvih deset kompletirali su još Andre Grajpel (Loto Sudal), Aleksander Kristof (UAE), Timoti Dupon (Vanti Grup Gober), Alehandro Valverde (Muvistar), Andrea Paskalon (Vanti Grup Gober), Džon Degenkolb (Trek) i Filip Žilber (Kvik-step). 

Pobedom na drugoj etapi Sagan je uspeo da dođe i do žute majice, pa sada ima šest sekundi prednosti u odnosu na Gaviriju, odnosno 10 u odnosu na Kolbrelija. 

Za vozače koji konkurišu za pobedu na Tur d' Fransu ovo je bio miran dan. 

Naredna etapa, treća po redu na 105. izdanju Trke kroz Francusku, na programu je u ponedaljak kada je na redu timski hronometar dužine 35,5 kilometara, koji se vozi od Šolea do Šolea.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar