Milić: RTRS je probio dno!

”Otac Davida Dragičevića, Davor, koji od početka traži istinu i pravdu za svog sina, i ne znajući, našao se u epicentru specijalnog rata, koji je poveden za destabilizaciju Republike Srpske. ”

Republika Srpska 08.07.2018 | 15:55
Milić: RTRS je probio dno!
”Izvori RTRS kažu da su ljudima u Sarajevu nudili 100 KM za dolazak u Banjaluku, a da se isplata vršila preko nekadašnjih pripadnika tzv. Armije BiH.”

Ovo gore su citati iz teksta nepoznatog autora sa nepoznatim izvorima na portalu JAVNOG SERVISA REPUBLIKE SRPSKE – Radio-televizije Republike Srpske, objavljen nekoliko sati uoči velikog, uprkos ovom činjenično nepotkovanom (ne)djelu, DOSTOJANSTVENOG skupa 7. jula 2018. na Trgu Krajine u Banjaluci.

Kad je javni servis 20. aprila ove godine, pred prvi veliki skup ”Pravda za Davida” na sva zvona prenio tekst beogradskog ”Alo” u kojem ”tajne službe spremaju haos u Republici Srpskoj; sprema se žestok udar na Republiku Srpsku, s ciljem totalne destabilizacije aktuelne vlasti u Srpskoj pred predstojeće opšte izbore u BiH”, mislili smo da neprofesionalnije, luđe i gore ne može.

”Analitičarski osvrt”, bez otvorene istrage tužilaštva, u kojem se dovoljnim smatra to što se predsjednik Republike, iako nije ni policija, ni tužilac, sreo sa ocem stradalog Davida i ”udovoljio njegovom zahtjevu”, navodi i da ”majstori konfuzije ipak ne miruju”. Da su ”kreatori i izvršioci pravljenja haosa i udara na Republiku Srpsku iskoristili” (ne iskoristiće, već upravo tako – iskoristili) ”ovaj tragičan događaj da preko svojih ljudi proteste u centru Banjaluke pretvore u masovne demostracije na kojima bi izmanipulisali narod i pokušali da ruše vlast i prije izbora”. RTRS je ovo tada prenio, ni ne trepnuvši.

Eto, prođe aprilski skup, prođe i posebna sjednica Narodne skupštine, prođe i skupštinski Anketni odbor, oglasi se i tužilaštvo, prođe i sedmojulski skup u Banjaluci, a RTRS se baš tog sedmog jula okači na stub strama, ali ne na trgu, već u istoriji Republike Srpske.

Poznajući ulogu koja im je dodijeljena nastankom, za normalnog čovjeka, svete Republike Srpske, zakone i novinarske kodekse, po kojima bi morali da rade, tvrdim da javnom servisu ime Republike Srpske treba oduzeti iz naziva. Da je ne brukaju. Da se smeće ne krije iza imena Republike Srpske. Jer ima tu i etički kodeks, ali oni mu više ne znaju ništa.
Ovaj aprilski tekst ipak nije najgore što se dogodilo pod plaštom imena Republike Srpske. Ni citat iz jučerašnjeg epohalnog djela izdvojen na početku ovog teksta nije ni najgori, niti najružniji, ali institucionalno jeste najopasniji.
Jučerašnjim novinarski i moralno srozanim tekstom, činjenicama nepotkovanim, prekršen je Zakon o Radio-televiziji Republike Srpske, etički i kodeks novinarstva, a vele da se dobrano zagazilo i u kršenje krivičnih propisa u smislu širenja panike i plašenja naroda.

Medijski ”stručnjaci” koje su posadili tamo smetnuli su sa uma da je u međuvremenu održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske. Na kojoj je, osim ”uvaljivanja Anketnog odbora opoziciji” (bilo bi dobro da je ovo parafrazirana izjava predsjednika Republike, a ne doslovna) vladajuća većina usvojila i vrlo važan, možda i najvažniji zaključak na toj sjednici, kojim se tvrdi da je stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj u osnovi stabilno.

Ako je istina sve ovo što je RTRS objavio, uz nepotpisanog autora sa nepotpisanim izvorima, onda je Republika Srpska u ozbiljnom problemu. I prvi skupštinski zaključak koji govori o bezbjednosti je, ako jeste sve istina, ozbiljno narušen.

MUP Republike Srpske bi morao ozbiljno da ispita sve jučerašnje navode RTRS-a i da hitno obavijesti Narodnu skupštinu Republike Srpske – da li je bezbjednost i dalje stabilna.

A ako nije, a to će nas, nadam se, ozbiljan MUP i drugi istražni organi ozbiljno izvijestiti, onda ostaje samo zaključak da RTRS, svjesno ili nesvjesno, širi paniku, sije strah i to, RTRS-ovim rječnikom, ”s ciljem destabilizacije Republike Srpske”. Ako je svjesno, onda su u nečijoj službi. Ako je nesvjesno, onda ne znaju da rade.

To što su prekršili Zakon o zaštiti ličnih podataka objavljivanjem matičnih brojeva pojedinaca i dokumenata koje mogu da posjeduju samo policija i pravosuđe, to je posebna priča. I time će se, nadam se, takođe pozabaviti nadležni organi.

NN junačina, koja ne smije ni svoje inicijale da potpiše ispod teksta, osilila se pa objavila matične brojeve, parafraziram, mafijaša s trga. Među licima sa kriminalnim dosijeom (ne parafraziram, doslovno je), vele, i u posljednje vrijeme je odveć glasni, u njihovom tumačenju slobode govora, Draško Stanivuković. I restartovac Stefan Blagić, kao i strašni Željko Vulić koji se zbog ”Grand trejda” i otimanja zemlje borio sa ovim sistemom, a za čiju borbu je na kraju sud presudio da je u pravu.

Umjesto izvinjenja za sve napisano, RTRS je, kad je skup prošao, zatamnio matične brojeve i promijenio koje slovo u tekstu, a uređivački kolegijum javnog servisa ”najoštrije je osudio pritisak na uređivačku politiku” i saopštio da su ”sve prijetnje RTRS-u na društvenim mrežama poslije objavljivanja ovog teksta prijavljene nadležnim organima”.

Radujemo se radu tih nadležnih organa, upravo zbog njih se narod i skuplja na trgu svako veče više od stotinu dana. Radujemo se, kad sve ovo jednom konačno prođe, što će novinarske škole imati sjajan primjer, sve na jednom mjestu, kako ozbiljna kuća i ozbiljna država nikako ne smiju da rade. I sjajan primjer kako je jednom jedan javni servis uspio da probije dno.

Ostaje jedino trunčica nade da se NN junačina ispod teksta nije potpisala zato što ima bar malo obraza i stida, a ne zato što se plaši. Ovako iza cijelog teksta stoji cijela nacionalna RTV kuća. A pravi junaci se ne kriju, pravi junaci u boj idu svojim imenom. NN je, kao što poručuju i sa trga, samo za kukavice.

Autor: Marija Milić/Frontal.rs

Komentari / 57

Ostavite komentar
Name

Rekonstrukcija

08.07.2018 13:59

ATV i RTRS su dno.

ODGOVORITE
Name

Covjek

08.07.2018 14:26

Dno dna

Name

Aa

08.07.2018 15:27

MUP je gori od i jednog i drugog, da tek znate kako oni pripremaju izvjestaje o stanju bezbjednsti,tek bi onda znali kakva na je bezbjednost

Name

VRS-RVI

08.07.2018 15:36

Dali smo se borili za ovakvu RS!!! Za ovakvu rtrs , koja je bila svih ratni godina uz nas borce VRS, koja nam je daval snagu, podizala moral... a danas se okrenula protiv toga istoga naroda , a svrstala se na stranu zlocinaca i oni koji opustosise RS i otijerase nasu dijecu po bijelom svijetu, a naj gore sto nam ubise one koji jos ostaju u RS!!!! Narode dokle vise cekati! Borci i stvaraoci RS, vidite da je i BORS podkupljen od strane rezima, sute, neosudjuju ubistvo naseg druga i saborca , RVI Davora Dragicevica, covijeka koji se bori kao LAV, protiv sotona i ubica ,oni koji misle da je RS njihovo vlasnistvo, a kad se borilo za njen nastanak bili su u misijim rupama, ili ako su bili debelo su naplatili sve one dane provedene u VRS, dok mi svi zivimo od danas do sutra... Dali je ovo java ili san, cesto se pitam, za ovakvu RS ,zao mi je svakog dana ,koji sam proveo stvarajuci je ,od prvog do posljednjeg dana!!! A prosao sam od Tebinja do N. Grada... zalosno da covjek ne povijeruje!!!

Name

boki

08.07.2018 18:17

Sve ovo se oslikava u liku I djelu jednog covjeka.Nazalost.

Name

Vlast

08.07.2018 20:24

Gospodo iz Saveza za promjene, vi vise ni sami neznate gde udarate.. necete nikada doci na vlast jer nemate kapacitet.. 100 god niste na vlasti sada kada bi i dobili izbore a necete ne bi imali koga postaviti na odgovarajuce funkcije. Zato cutite i ne pricajte gluposti da ne bi izgubili i to sto imate.

Name

Ruža

08.07.2018 14:00

Svaka čast na tekstu i potpisu ispod istog. Dosta nam je NN-ovskih priča.

ODGOVORITE
Name

Ja

08.07.2018 16:21

se pitam ,dokle vise sa lazima ,dokle ce rtvrs biti u sluzbi rezima,dokle ce obmanjivati gradane ?rtvrs ,treba sankcijonisati ,zatraziti ostavku urednika i negovih podanika.

Name

SAMO NAPRIJED

08.07.2018 18:51

Treba im suditi, eto šta treba. Oni ne zaslužuju ime novinara, i mjesto im je u zatvoru a tamo će uskoro i biti.

Name

Ooo

08.07.2018 14:01

BN je televizija kojoj se vjeruje. Tekst gospodje Milic je pronikao u srz naseg drustvenog stanja. Ali, hvala Bogu, ima i dalje onih sa zdravim razumom i casnim novinarskim kodeksom kao sto je autorka teksta.

ODGOVORITE
Name

P. P. Njegoš

08.07.2018 14:51

Vidimo po rezultatima izbora u zadnjih 12 godina koliko im se vjeruje.

Name

Re PP Njegoš

08.07.2018 15:39

Ti si PP Gnjida, uvlakač, dupelizac. Ti ne znaš ko je Njegoš?

Name

marko

08.07.2018 14:06

Ma samo jos da shvatimo da RS nije drzava ni svetac, vec aparat koji nam uzima pare pod krinkom zastite nacionalnih interesa koje nam bajagi oduzimaju ona druga dva naroda.

ODGOVORITE
Name

RE P.P.NJEGOS

08.07.2018 16:16

Stvarno su uporni ista prica 12 godina -nikad opozicija nece na vlast doci napadajuci RTRS nece se baviti Davorom i njegovom kvazigrupom.

Name

Darko Miha

08.07.2018 14:07

Nevjerovatna je količina laži kojim RTRS truje građane

ODGOVORITE
Name

5

08.07.2018 14:29

Još malo i da ih skinemo sa grbače

Name

Re 5

08.07.2018 14:41

Malo vas je juce bilo da skinete legalno izabranu vlast vi nemate ni 5000 hiljada a vasi mentori traze bar 30000 hiljada da krenu narusenje institucie RS.

Name

Da

08.07.2018 15:10

Ti mentori ovu vlast mogu da skinu kad se sjete. Dovoljno je samo da im uskrate kredite.

Name

Re Da

08.07.2018 15:54

Kredit se moze podici bilo gdje a ovi sto daju kredite od toga imaju korist a kredite ne podize samo ova vlast nego i opstine gdje SDS vlada godinama i sve zemlje u okruženju su zaduzene cak i one koje su clanice EU i zato ne lupetaj

Name

Zile

08.07.2018 16:16

Samo prestati placati taksu za tv rtrs

Name

Miroslavv

08.07.2018 14:12

RTRS je jedna obicna septicka jama.

ODGOVORITE
Name

Strijela

08.07.2018 14:12

Svaka čast na tekstu.

ODGOVORITE
Name

Psihijatar

08.07.2018 14:12

Urednike RTRS treba osloboditi od placanja participacije u bolnicama. Oni ocigledno boluju od rijetke bolesti.

ODGOVORITE
Name

Rade M.

08.07.2018 14:13

Zaboravite na moju pretplatu. Komsija je u snsd, njemu naplatiti duplo.

ODGOVORITE
Name

Dado

08.07.2018 14:13

Ovi sa rtrs vise ne smiju u gradove uci pa po selima penzionere traze jer kontaju nejaki su, a mozda nemaju svih kanala na TV.

ODGOVORITE
Name

Dragann

08.07.2018 14:13

RTRS je jedan obicni psihopata koji nema savjesti. Nicija nije do zore gorjela!

ODGOVORITE
Name

Peroo45

08.07.2018 14:14

RTRS ionako niko ne gleda mogu objavljivati sta hoce to nema efekta, narod je prepoznao laz.

ODGOVORITE
Name

nindza

08.07.2018 14:14

Vise se ne kaze lazes ko pas vec lazes ko RTRS .

ODGOVORITE
Name

Simona

08.07.2018 14:31

Ja već odavno ne gledam RTRS jer objavljuju samo neistinu I laži, ustvari ono što odgovara vladajućem režimu. A sada kad ovo pročitah zaista su, dno dna!

ODGOVORITE
Name

Svaka cast!

08.07.2018 14:33

Potpuna podrska Mariji M!

ODGOVORITE
Name

Mouse

08.07.2018 14:44

Sramni postupci,pa oni bi trebali(RTRS) da budu primjer svim medijima kako se izvještava,prave programi,obraća gledaocima,da budu najgledaniji zbog kvaliteta,a ono sve suprotno. Politika i mediji kada idu ruku pod ruku,obično stradaju mediji i gledaoci to kazne ignoriranjem!

ODGOVORITE
Name

Nindža Kornjača

08.07.2018 14:46

Bruka,ima li ovdje bilo šta da nije politika zavukla svije gramzive prste u to!?

ODGOVORITE
Name

Strijela

08.07.2018 14:48

Kada majka djetetu od najranijeg perioda života stalno govori MOJ GENIJALAC, ta pozitivna vibracija će imati uticaj na razvoj djeteta i njegovu inteligenciju, bar za jednu jedinicu IQ-a. Kad mediji stalno na dnevnom nivou narodu plasiraju dozu laži, obnama i prevara šta imamo u krajnjme ishodu ? Odlazak u krajnost, državu i narod koji propada.

ODGOVORITE
Name

NEMOJTE LJUDI!!!

08.07.2018 14:57

Svaka "INFORMACIJA", koju objavi RTRS, dolazi ODOZGO, onako kako VELIKI BAJA naredi!!!

ODGOVORITE
Name

Bio Robot

08.07.2018 15:08

Srbi ne mogu da naprave funkcionalnu drzavu sa institucijama u kojima postoji red vec dva vijeka. Zar zaista mislite da je do pojedinih politicara ili stranki? Uz to, za ta dva vijeka smo postradali kao rijetko koji narod. To je dovoljan uzorak da se prizna da mi srbi nismo sposobni imati drzavu pa samim time je i pravo za nas je drugacije pisano. Razmisljajte o tome a ne o posljedicama.

ODGOVORITE
Name

Zoran Bl

08.07.2018 15:17

Kada sam juče čitao tekst,nisam mogao vjerovati svojim očima.Na trgu sam stalno sa svojim unukama .Starija ima 4 godine a mlađa 11 mjeseci.Dolazim jer želim da ovaj grad bude bezbjedan i da odrastaju i uživaju u svojoj dječijoj igri.

ODGOVORITE
Name

dušan radanović

08.07.2018 15:26

Kakva vlast, takva i televizija, ali ne još za dugo. Narod je i onako ubijen u pojam, a RTRS hoće da ga dokrajči. Za RTRS nema ništa pozitivno da se kaže!

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

08.07.2018 16:18

Kakav narod takva i televizija (krojena po profilu tog istog naroda) a kroz to i vlast. Kako kaže ona poslovica, " svaki narod dobije vlast onakvu kakvu zaslužuje"!

Name

Marcone

08.07.2018 15:31

Ne znam sta ocekujete od RTRS a u ovakvoj drzavi,ja sam ga davno izbrisao sa popisa kanala,necu da se nerviram.Pa dolaskom covjeka kao Drasko Milinivoc,koji je nocu u kazinu a ujutro kao treba da radi nije ni za ocekivati da ce bar nesto realno dozvoliti da se objavi, jer mora lizati dupe svakome kako bi se cupao iz kockarskih dugova,a jos je i prokockao i novac od pretplate gradjana,onih koji su ludi pa placaju.

ODGOVORITE
Name

Janko

08.07.2018 15:40

Bravo Marija

ODGOVORITE
Name

Aaa

08.07.2018 15:47

Zabraniti rad partijske tv odmah i tuziti evropskom sudu da vrate narodu novac od pretplate jer su kriminalno uzelibod naroda i putem prinudne naplate a narod odavno ne gleda njih a oni naplaciju pretplatu a privatna tv partije na ocigled naroda pljackaaaaaa

ODGOVORITE
Name

RTRS radnik penzioner

08.07.2018 15:53

RTRS-je po zakonu javni servis Republike Srpske, to što on nije u praksi ne treba kriviti RTRS nego ljude koji ga vode i one koji postavljaju te ljude. Ti ljudi imaju svoje ime i prezime.Uvijek ih treba prozivati imenom i prezimenom , jer njih ništa ne boli što se pljuje RTRS. Njima RTRS služi samo za ličnu dobit, a ne za dobrobit naroda. Ne mogu biti amnestirani ni radnici RTRS-a koji šute i rade kako im se kaže, guraju glavu u pijesak,radi sitne dobiti.RTRS je važnijih i od onih koji rukovode i od svih koji rade trenutno.On je institucija , koja je nažalost dotakla dno, ali je stvarana i prije ovih i radit će i poslije. Dakle napolje Draško, kumovi, podrepaši .....živio RTRS.

ODGOVORITE
Name

SVI SU ISTI

08.07.2018 17:35

Oni koji kao drogirani čitaju u kameru gadosti režimske propagande njihovi urednici,svi oni koji su zaposleni od 1998-2000,2006-2018 jer posao sugurno nisu dobili,a da nisu u SNSD.Treba im zabraniti rad u novinarstvu,a onima koji nisu novinari zabraniti rad u državnom i javnom sektoru.Drugačije se RTRS nemože očistiti i postati nepristrasan javni emiter Republike Srpske.Novinarska udruženja trebaju izvaditi glavu iz pijeska i javno se odreći "kolega" iz RTRS.

Name

@#@

08.07.2018 16:05

РТРС несмију писнут док им Додик не каже. АТВ била је објективна тв док је Додик јуниор није купио. То само може гледати болестан ум.

ODGOVORITE
Name

Riply

08.07.2018 16:28

AH, ŠTA BI OD ONAKVE TELEVIZIJE RS-a KOJU SU NASLIJEDILI KADA SU OVI DOŠLI NA VLAST!

ODGOVORITE
Name

Sanja

08.07.2018 16:49

Pronicljivo i bolno istinito!

ODGOVORITE
Name

Zanimljivo

08.07.2018 19:29

Ti isti ljudi koji su nekada bili protiv ,,Slobe,,i stiskali pesnicu protiv njega sad se boje iste te pesnice svojoj guzici.

ODGOVORITE
Name

Jelena

08.07.2018 20:16

RTRS je u službi samo jednog čoveka, a ne u službi svojih građana koji je plaćaju. Žalosno.

ODGOVORITE
Name

Nadja

08.07.2018 22:19

Odlican tekst! Bravo, Marija! A sto se tice te sramne televizije, niti je gledam niti placam pretplatu za taj snsd bilten, niti me vise moze iznenaditi nacin na koji izvrcu teze i pokusavaju ispirati mozak ljudima. Ali, srecom, narod vise nije ovca!

ODGOVORITE
Name

ej

09.07.2018 06:57

Pustite vi RTRS,svi znate da je ovo sve od jednog čovjeka.

ODGOVORITE
Name

RTRS

09.07.2018 07:07

RTRS manje-vise i postoji samo da bi zadovoljavao apetite onih koji ubiru pare od pretplate koju tjeraju ljude da placaju

ODGOVORITE
Name

Istina

09.07.2018 09:04

RTRS se pretvorio u medijski servis SNSD,to je velika sramota za novinarstvo u RS,možda će se to nekada i promijeniti,ali ta mrlja će dugo ostati u sjećanju svih nas!

ODGOVORITE
Name

Suzana

09.07.2018 09:05

Živimo u diktaturi,policija,tužilaštvo i javni servis svi su upregnuti da služe REŽIMU,ali to stanje će se promijeniti nakon 7.oktobra! Vratimo Srpsku narodu!!!

ODGOVORITE
Name

Doboj

09.07.2018 09:05

Velika bruka i sramota je RTRS koji lažni optužuje ljude i stavlja im mete na čelo,praveći od časnih i poštenih građana navodno izdajnike.Crne stranice novinarstva RS se ispisuju.Poslije svake noći dođe dan,tako će i ovu tamu koja se nadvila nad RTRS zamijeniti svijetlost nakon 7.oktobra!

ODGOVORITE
Name

Direkt

09.07.2018 12:50

RTRS nije probio dno, RTRS je dno i to dno dna u posljednjih nekoliko godina.

ODGOVORITE
Name

Dijana

09.07.2018 14:34

RTRS uvijek tu kada treba narod lagati, uvijek tu kada treba narod obmanjivati, uvijek tu kada treba ublaziti poskupljenja, uvijek tu za podobnu stranacku garnituru...njima je glavna vijest u prvom dnevniku da je KK Igokea poklonila 2 kosarkaske lopte nekoj skoli...a to sto se na trgu okupilo 15 ooo ljudi...to nisu primjetili...zato " stop medijskom mraku".

ODGOVORITE
Name

neko

09.07.2018 20:42

RTRS je zvanična televizija RS i njen zadatak je da nas građane izvještava o svemu što se dešava u RS-u, ali prvenstveno o kretanju i radu čelnih ljudi RS i institucija, a ne, svakako, o nekakvim dirigovanim mitinzima, protestima i inim događanjima, to je i logično i očekivano.

ODGOVORITE