Vučić: Protivnici ruše šansu Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas da njegovi politički protivnici osporavanjem referenduma o Kosovu i Metohiji "ruše" šansu da Srbija dobije više nego što ima danas.

Srbija 08.07.2018 | 15:20
Vučić: Protivnici ruše šansu Srbiji
Vučić je rekao da se Kosovom bavi na dnevnom nivou, da dnevno čita između 500 i 600 strana dokumenata, što tajnih, što javnih, i da će pred narod izaći sa prijedlogom kad bude znao šta je maksimum koji može dobiti.

"Kada pročitate tajnog i javnog materijala od 500 stranica dnevno znate nešto više od drugih i morate da preduzimate odgovorne mjere", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da šta god bude urađeno oko Kosova i Metohije mora da ide na referendum i poručio da bilo kakva odluka nije moguća bez ustavnih promena, a da oni koji "ruše" referendum rade protiv budućnosti zemlje.

Referendumu se, kaže, protive svi oni koji misle da time ruše njega:

"A ruše, zapravo, svoju zemlju, njenu budućnost i šansu da dobijemo više nego što sada imamo", primijetio je Vučić.

On je istakao da Srbi treba da odluče i kažu šta žele, a da je njegova obaveza da bude ozbiljan i gleda u budućnost, da imamo više investicija.

Vučić je, nakon obilaska "Teleoptik-žiroskopi", u izjavi novinarima, kazao da ako neko misli da će to biti autonomija u sastavu Srbije, ne treba da laže ni sebe ni narod.

"Borimo se i dobićemo bolje i više nego ranije", rekao je i procenio da niko neće biti zadovoljan, da nikom neće biti dobro, jer se stvari u Srbiji ne posmatraju racionalno, već se sve posmatra iz svog ugla i interesa.

Istovremeno je upozorio da će se svi ti kritičari ujediniti i da će se vidjeti da nema nikakve razlike između Ðilasa i Obradovića, "secikesa koji bi da dođu na vlast koristeći Kosovo".

"Njima je svejedno da li je Kosovo nezavisno ili će se pripojiti Albaniji", naglasio je on.

Vučić je rekao da će njihovo obrazloženje za "naivnu srpsku javnost" biti da ne može referendum da se održi u uslovima diktature.

"Ako ne dobijemo 50 odsto plus, onda referendum neće uspeti. Oni misle da su mene srušili time. Nije problem, ali srušili ste zemlju, našu budućnost, šansu da dobijemo više nego što imamo danas", objasnio je on.

Neće tu biti velike sreće, ni radosti, kaže Vučić prognozirajući ishod rešavanja pitanja Kosova i Metohije, ali je podsetio da su njegovi prethodnici već "ovjerili" kosovsku nezavisnost pred Međunarodnim sudom pravde, nezavisnost koju danas priznaje oko 100 zemalja, te da danas nemamo ništa.

Vučić je podsjetio da smo 1999. učestvovali u oružanom sukobu, bili napadnuti, nismo uspeli da svoje ciljeve u tom odbrambenom ratu zaštitimo i sačuvamo.

"Nekih 19 zemalja najmoćnijih ili jači i snažniji od nas. Poslije smo imali priču 'standardi pre statusa' krenuo je u martovski pogrom, pa 2008.doneta je odluka o nezavisnosti. Za 100 zemalja već 10 godina imate nezavisnu državu, a 2010. I 2011.imali smo katastrofalnu neodgovornu politiku Jeremića, Ðilasa, Jankovića, Tadića, i ostalih. Stalni Međunarodni sud pravde je doneo presudu po kojoj je Kosovo steklo nezavisnost na legalan način, na naše pitanje, na naš zahtjev. Sada bi neko da se to zaboravi, ali neće druga strana i niko u svijetu neće. Za svoje greške moramo da plaćamo cijenu", rekao je Vučić.

Rekao je da se na dnevnom nivou Srbi bore da nešto sačuvaju, da nešto imaju na KiM.

"Svi koji nas svakodnevno kritikuju znaju da sam u pravu. Mi Srbi nikada ne volimo da posmatramo realnost, više volimo da živimo u sopstvenom svetu i kažemo 'ja ću da posmatram kako hoću', kao što nismo bili spremni da se borimo oko KiM, osim da se jednom okupimo u centru grada i ništa ne uradimo više od saopštenja. Neki su 2011, kreteni, objašnjavali da smo pobedili u nečemu, a onda su rekli 'nema veze, zaboravite Kosovo'", kazao je on i dodao da su granicu prema srpskom narodu postavili isti ti koji ga kritikuju danas i zbog čijih grešaka sada imamo posljedice.

Izvor: Tanjug

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

Djunta bl

08.07.2018 13:39

Evo ga opet ovaj sa Kriptona! Ima li iko sa majke nam Zemlje?

ODGOVORITE
Name

x

08.07.2018 14:36

Bilo sta vise od autonomije Je bingo Za srbe

Name

re X

08.07.2018 16:06

Napravit ću jednu paralelu, Dodik pre par dana kaže "mi imamo državu RS-u", vidi sada, šta misliš da li bi za Srbiju bio "bingo" kada bi Kosovo postalo nešto kao RS u BiH??? Ja mislim da bi to Srbija objeručke prihvatila i to bi bilo ravno velikoj pobjedi. Ova paralela jasno kazuje koliko je RS država, odnosno Baja po običaju laže. Dobro je Vučić rekao "mi volimo živeti u nekom svom svetu" a realnost je sasvim drugačija.

Name

Istok

08.07.2018 13:43

Pokusavam da sagledam realnu sliku. Veoma "zaudara " sve sto stize iz Srbije i od Vucica. Zasto ovo kazem ? Upoznat sam sa stanje u Republici Srpskoj. Trenutno se u njoj napetost moze "nozem sjeci" zbog nepravednih odnosa u RS. Losu situaciju necu obrazlagati , svima je jasna . Medjutim. Vijest o narodnom buntu u Banjaluci nije prenio ni jedan medij u Srbiji. Ne bune se eskimi vec posteni i zapostavljeni zlostavljani srbi koji su uglavnom ucesnici rata , invalidi rata i ostali posteni gradjani. Bune se protiv manjine koja je dobar dio naroda korumpirala nezakonitim zaposljavanje , kradjom drustvene imovine , zloupotrebom sluzbenog polozaja. I o tome MATICA NI RIJECI da prozbori . Crkva cuti . Majko mila u sta su se srbi pretvorili. Sve shvatam al ovo ne oprastam . Pod utiskom te evidentne situacije , mislim da je Vucic veoma los vladar i da radi protiv interesa Srba i Srpskog nacionalnog interesa. Smatram ga igracem zapadnih korporativnih sila kao i Milorada. Njihovo koketiranje sa Putinom je samo pokusaj vjestog manevra. Mislim da im je cilj da Srbiju minimiziraju teritorijalno i da ustupu neprijateljima tradicionalne srpske prostore. Sve zarad dobijanja licnih poena kod zapada i licnog bogacenja. O malignosti Milorada Dodika srbija mora da zna , al je izgleda , dobar dio kapitala Republike Srpske otisao u svrhe lobiranja dobrog rejtinga Milorada Dodika istocno od Drine. Dakle i Vucic i Dodik su izdajnici , i nista im ne treba vjerovati.

ODGOVORITE
Name

Re Istok

08.07.2018 16:26

Tebe treba zaliti jer konstrkcije koje iznosis dolaze iz tvog bolesnog mozga.

Name

ISTOK

08.07.2018 19:08

Mozak Si bas bas kuzis kontas.Svaka cast za komentar.

Name

NIŠTA DRUGO?!

08.07.2018 13:44

Biće da se radi o 600 CEDULJICA, a ne o 600 STRANICA A4 formata?! Jer za 600 stranica treba bar 20 SATI (600x2min.);mislim na OZBILJNO ČITANJE!!! Biće da NE JEDEŠ I NE SPAVAŠ, kako često izjavljuješ!!!

ODGOVORITE
Name

Logika

08.07.2018 15:31

Laže kao drug mu i prijatelj Milorad. Poseže za referendumom kao drug mu Baja! Nisu čista posla, nešto loše, po Srbski narod, se iza brda valja!?

Name

Re

09.07.2018 12:11

Obećali on i Mile nekakvu Deklaraciju još u februaru...još čitaju i smišljaju izgleda.

Name

Razum

08.07.2018 13:48

Da su srbi iskreno željeli da odbrane i sačuvaju Kosovo to su davno mogi učiniti, sada je kasno. Između ostalog oni sa Kosova su za masne pare nuđene od šiptara prodavali svoju imovinu. Šiptari to isto sada čine i na samom jugu Srbije, o čemu onda pričati više.

ODGOVORITE
Name

Igor

08.07.2018 13:48

A jadna covjeka kukala mu majka . Covjek 10 godina prica nista nije rekao. Pitam se kako je zivjeti i lagati nekoliko miliona ljudi svaki dan. Sigurno nije lako , ja sam lagao da imam sto klikera u kucu imao 20 pa nije lako izaci na kraj sa svojim lazima. Dosadi, zvone djeca na vrata hoce da vide. Na kraju slazes zavrsnu, bacila mi mama , provalis se i nema te nigdje . Svi ti se smiju, poklopis se po usima cutis i kazes koji mi je necu ovo vise nikad. Pa ni djeca vise ne vjeruju u bajke a pola Srbije vjeruje , sta je ovo sa nama.

ODGOVORITE
Name

Deda

08.07.2018 13:59

Sejakluk, primitivizam i laka podkupljivost su doveli do ovog stanja da se Srbija sve više i više smanjuje, a kako vidim smanjivaće se još, kad se u potpunosti stavi tačka na Kosovo. Onda slijedi Sandžak i Vojvodina. To svi znamo zadnjih 20 godina, da se ne lažemo. Prema tome koliko voliš i poštuješ svoju zemlju toliko ćeš je i imati. Hrvati su bili jedinstveni u svom cilju i očistili zelju od srba , čak onih dijelova gdje nikad hrvati nisu živjeli, srbi su pometeni. U Federciji BiH srbi glavom bestraga odoše očišćeno gotovo sve od srba. Svi imaju pravo na sebe i svoje , ali srbi i kad imaju 100%-tnu priiku za svoj interes isti ne umiju da iskoriste, a prije sveg da izartikulišu valjano , a kamoli da se bore za cilj, a cilj nikad jasno defiisn na nacionalnom nivou. Srbija je država građana po Ustavu, a ne srba, pametnom dovoljno.

ODGOVORITE
Name

Sve manji i manji i tako će biti

08.07.2018 14:33

Došlo je vrijeme da u Srbiji ne smiješ reći da si srbin, jer tim vrijeđaš one druge koji nisu srbi, a žive u Srbiji, postojbini SRBA.. Pa jeb*m ti srpsku politiku , do čega nas dovede, da u sopstvenoj kući nisi slobodan. Dok god Srbija ne bude država SRBA jer se po srbima zove SRBIJA, a tek onda i država ostalih građana, taj SRPSKI narod neće napredovati. Poštuj svoje i voli svoje , jer je tvoje i samo tvoje, zemlja tvog naroda. Poštuj i druge al prvenstveno svoje. Tako čuvaj svoju državu. Ne glumi moderna ljudska prava i tobožnu toleranciju , kojom sebi ukidaš prava u sopstvenoj kući.

Name

ze Dedu

08.07.2018 16:18

Moglo je Deda drugačije, a kompletan srpski sunovrat je krenuo velikim Miloševićevim mitingom na gazimestanu 1989. Milion Srba je klicalo velikom vođi, ostrašćeni i naoštreni za ratove koji će uslijediti, Kaže Milošević "mi smo u bitkama i pred bitkama, ali onim političkim, mada ni oružane nisu isključene", onda je nastao delirijum a hlađenje je krenulo tek "olujom" u Hrvatskoj, dalje je sve istorija.

Name

Strina

08.07.2018 14:14

VUČIĆ = DODIK = VUČIĆ. DVIJE NEMANI SRPSKOG NARODA .

ODGOVORITE
Name

Žare

08.07.2018 15:21

Svi znaju samo kritikovati,a niko ne daje ideje. U tome je problem,jer niko nema ideju ili predlog za Kosovi. Pa kad nemate ideja i predloga,zašto kritikujte!? Svi se nešto prave pametni,Bože dragi kakvi smo mi to ljudi postali!?

Name

Đorđe

08.07.2018 15:26

Baš tako...Poslije Kosova i Metohije, AV sa Dodikom završava predajom Republike Srske...

Name

Bio Robot

08.07.2018 15:12

Referendum u kojem ti brojis glasove kao Milo i u kojem sve medije kontrolises. Ipak, srbi tebe zasluzuju pa sve po zaslugama.

ODGOVORITE
Name

Pitanje

08.07.2018 15:21

Gospodine "sveznajuci " i " vanzemaljski" Predsenice Vucicu. Iz Vaseg govora samo nepismen covek ne razume da cete priznati Kosovo. Ko Vas na to tera ? Zapad kaze da je Kosovo nezavisno. Ako je to tako, sto tera Srbiju da ga prizna ? Glas Srbije po njihov shvatanju nije bitan. Verujte mi , referendum koji najavljujete ce biti Vas politicki sunovrat. Zivi bili pa videli..

ODGOVORITE
Name

Crvenkapa

08.07.2018 15:35

Sve sto je on licno potpisao za vrijeme svih svojih mandata da da na uvid narodu , da vidimo sta on to spasava , a sta je spasio. To bi bilo fer , jer narod ce da sudi.

Name

Crvenkapa

08.07.2018 15:33

Da , da , a govorio je zasto sve narod mora da zna , kao da je gospodin Vucic robot ili Bog. Veoma ruzno od njega , a narod ima oci i usi .

ODGOVORITE
Name

Crvenkapa

08.07.2018 15:40

On je sve price ispricao , kada udari zavrsnicu onda ce biti na narodu da sudi najvecem izdajniku . Neka on uradi svoje , a onda ce narod svoje. Cisto sumnjam da ce im biti lako , jer njih je mali broj , a kada narod poludi cuvaj se brale .

ODGOVORITE
Name

zuka

08.07.2018 15:56

Dobice Srbija zajednicu Srbskih opstina! Zapad tjera Srbiju da pregovara o necemu sto je po njima zavrsena prica!!!

ODGOVORITE
Name

Milan

08.07.2018 15:59

Meni je muka od ove price i trovanja! Pa zar mislite da je ako Srbija prizna KiM da je to sve sto se tice njihovih zahtjeva??? Sra ce biti sa Raske oblasti, Bujanovac, Medvedja, Republika Srpska??

ODGOVORITE