Kokoškov ima pojačanje od 158 miliona $!

Bukirano! Pet godina - 158. 000. 000 dolara! Finiks završio najveći posao prelaznog roka.

Košarka 09.07.2018 | 14:30
Kokoškov ima pojačanje od 158 miliona $!
Mladi košarkaš Finiks Sansa Devin Buker ostaje deo ove franšize pošto je potpisao ugovor vredan 158 miliona dolara.

On će u Sansima ostati narednih pet godina, o čemu je tim iz Arizone obavestio javnost.

Buker je draftovan pre tri godine sa 13. mesta, birali su ga upravo Finiks Sansi koji se nadaju da će ih izvući iz zone "lutrije" i vratiti ih u borbu za plej-of.

Nekoliko puta im je potentni strelac dao povoda za takva razmišljanja. Sa tek 20 godinom je marta 2017. postao prvi igrač Finiksa koji je u jednoj utakmici ubacio čak 70 poena i to protiv Boston Seltiksa.

Osim toga, najmlađi je koji je postigao 60 i više poena u utakmici, a u trećoj NBA sezoni je prosečno imao 24.9 poena.

Sada je dobio pojačanje u vidu Deandre Ejtona, Mikala Bridžisa i Džoša Džeksona, svi birani u prvih deset mesta ove i prošle godine.

Trener Igor Kokoškov sada ima skup mladih igrača i Bukera koji će kao lice franšize pokušati sa Sansima da prekine dominaciju Golden Stejt Voriorsa.

Pričalo se da bi mogao čak i da ode zbog toga što je otpušten njegov najbolji drug Tajler Ulis, ali Finiks je uspeo da završi najveći posao prelaznog roka i veže svog franšiznog igrača Devina Bukera maksimalnim ugovorom!

Tačnije, Buker je stavio svoj autogram na petogodišnji ugovor vredan 158.000.000 dolara, što je oko 31.600.000 dolara godišnje! Uprava Finiksa sastala se tokom jučerašnjeg dana sa Bukerom u Los Anđelesu, gde mu je zvanično i predstavila ponudu, a nedugo zatim ovaj mladi skorer potpisao je papire s velikim osmehom na licu.

"Jako sam počastvovan i ponosan što ću se obavezati Sansima na duži vremenski period. Volim što Finiks mogu da zovem svojom kućom i što sam je zvao tokom poslednje tri godine. Ovaj tim i organizacija su posebni za mene. Hvala Sansima što su me draftovali i što su verovali u mene. Jako se radujem budućnosti i želim da pojurim titulu sa Sansima", izjavio je Buker nakon potpisivanja novog ugovora. 

Devin Buker jedan je od najatraktivnijih mladih košarkaša današnjice. Ima 21 godinu, a u prošloj sezoni beležio je rekordnih 25 poena po utakmici. Istorijske knjige kažu da je jedini mlađu bek sa više poena u proseku bio Majkl Džordan koji je u sezoni 1984/85 beležio zastrašujućih 28 poena.

Podsetimo, Buker je najmlađi igrač u NBA ligi koji je postigao 60 i 70 poena, sa svega 20 godina i 145 dana. Treći je najmlađi igrač sa bar 4.000 poena iza Lebrona Džejmsa i Kevina Duranta.

Ovim potpisom Sansi su izabrali upravo Devina Bukera da im bude temelj oko kojeg će graditi budućnost kluba. Podsetimo, Finiks u svom rosteru trenutno ima igrače poput ovogodišnjeg prvog pika sa draftaDeandrea Ejtona, te Mikala Bridžisa i Džoša Džeksona. Na klupi sedi srpski trener Igor Kokoškov. Biće to vrlo zanimljiv tim za gledanje...

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar