Košarkaš ubijen u pucnjavi sa policijom!

Mediji: Tajler Hanikat ubijen u pucnjavi sa policijom! Bivši NBA as i nekadašnji košarkaš UCLA Tajler Hanikat zabarikadirao se u kući u Los Anđelesu i pucao na policiju, koja ga je ubila ga, javlja američki ABC7.

Košarka 08.07.2018 | 16:30
Košarkaš ubijen u pucnjavi sa policijom!
Incident se desio u Šerman Ouksu u okolini Riversajd drajva i Tajron avenije u petak uveče.

Policija je dobila poziv od majke košarkaša koja im je rekla da se njen sin ponaša nekontrolisano. Kada je policija stigla, mladić je pucao na policajce, koji su uzvratili vatru.

Kako Amerikanci navode, nijedan policajac nije povređen tokom pucnjave, oko 30 stanara iz susedstva je evakuisano, a reagovao je i SWAT.

Specijalci su posle pucnjave pronašli muškarca u kući, koji nije davao znake života.

"SWAT jedinica je ušla u kuću i pronašla beživotno telo. On je proglašen mrtvim na licu mesta. Istražitelji iz našeg odeljenja su na mestu zločina i sprovode istragu, a mi ćemo pružiti više detalja kada ih bude", piše u saopštenju policije Los Anđelesa.

Tragična vest iz Amerike!

Prema izveštajima iz Los Anđelesa i saopštenju tamošnje policije, ubijen je košarkaš, Tajler Hanikat (28 godina).

Amerikanac koji je početkom ove godine igrao sa Himkijem u Beogradu, ubijen je u Kaliforniji, u svom domu.

Hanikat je u petak uveče navodno pucao na pripadnike policije, pa se zabarikadirao u svom stanu. Njegova majka je potom pozvala policiju i rekla da se njen sin ponaša nepredvidljivo.

Pripadnici policije su došli, on je pucao na njih, pa su ga pojačane snage opkolile, a okolne ulice u njegovom kraju su bile zatvorene za saobraćaj.

"Možemo da potvrdimo da je tokom prvog susreta osumnjičeni ispalio pucnje iz svog prebivališta, a naši pripadnici su uzvratili vatru. Nijedan policajac nije povređen", glasio je prvi policijski izveštaj, posle kojeg su pojačane, specijalne snage ušle u njegovu kuću i našle njegovo nepomično telo.

Hanikat je rođen 1990. godine u Kaliforniji, studirao je na čuvenom koledžu "UCLA", sa kojeg je izašao na NBA draft 2011. godine. Sakramento Kingsi su ga odabrali kao 35. "pika" i njihov član je bio do 2013. godine, kada je otišao u Izrael, odakle je 2014. prešao u Himki.

U sezoni 2016/17 on je igrao za Efes, a prošle sezone ponovo je nosio dres Himkija i bio saigrač našeg Stefana Markovića i bivšeg igrača Zvezde, Čarlsa Dženkinsa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar