Jusufu Nurkiću 48.000.000 za ostanak u Portlandu!

Centar iz Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić i naredne četiri godine nosiće dres Portland Trejlblejzersa.  Nurkiću 48 miliona za četiri godine.  Najbolji bh. košarkaš je dogovorio produženje saradnje sa NBA franšizom iz Oregona.

Košarka 08.07.2018 | 14:30
Jusufu Nurkiću 48.000.000 za ostanak u Portlandu!
AP navodi da je Nurkić pristao na novi, četvorogodišnji ugovor, ali osoba upućena u pregovore nije želela da otkrije finansijske detalje ugovora.

Po navodima ESPN, ugovor je vredan 48 miliona dolara. Ostanak Nurkića, startnog centra, bio je jedan od prioriteta Portlanda ovog leta.

Nurkić je u Portland stigao 2017. godine iz Denvera i od tada je odigrao 99 utakmica na kojima je prosečno beležio 14,5 poena.

Jusuf Nurkić (23) se obavezao na četverogodišnju saradnju sa Portland Trejlblejzersima.

"Bosanska zvijer" će za to vrijeme zaraditi 48 miliona dolara, što je navodno manje od prvobitne ponude Blejzersa koju je Nurkić odbio prije nekoliko mjeseci, objavio je NBA "insajder" i novinar ESPN-a Adrijan Vožnarovski.

Ipak, tržište se suzilo pa je bh. centar odlučio da prihvati ovu ponudu koja ima djelimičnu garanciju za četvrtu godinu ugovora.

Nurkić je u protekloj sezoni prosječno postizao 14,3 poena, imao devet skokova, 1,4 blokadu, dok u NBA karijeri prosječno bilježi 10,4 poena i 7,3 skoka.

Blejzersi su u ovom prelaznom roku takođe potpisali ugovore sa Nikom Stauskasom i Setom Karijem na bekovskim pozicijama.

Portland je ligaški dio sezone u NBA ligi okončao na trećoj poziciji, ali su uprkos prednosti domaćeg terena poraženi sa 4:0 u seriji od Nju Orleans Pelikansa.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar