Cilj je jačati poslovni ambijent

Prestižnu nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" večeras su u bijeljinskom Centru za kulturu dodijelili predstavnici "Media Inventa" iz Novog Sada za 21-og istaknutog privrednika i javnu ličnost sa područja Semberije, Majevice I Podrinja koji se ističu u preduzetništvu i stvaralaštvu.

Republika Srpska 06.07.2018 | 20:40
Cilj je jačati poslovni ambijent
I ove godine stručni žiri odabrao je najbolje privrednike i društvene stvaraoce koji zaslužuju priznanje "Kapetan Miša Anastasijević". Za profesionalizam i stručni angažman nagrađen je zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Predrag Jović.

"Ono što je najveća satisfakcija jeste što najugroženijim, posebno nacionalnim manjinama, a to su Romi, naše ministarstvo daje dva miliona maraka za obrazovanje za zdravstvo i stambeno zbrinjavanje, i ono što je najbitnije, da je veći dio novca od te pomoći došao u Bijeljinu", istakao je Jović. 

Priznanje za unapređenje poslovnog ambijenta u Srpskoj dobio je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhakoivć, a titula najboljeg načelnika regije pripala je prvom čovjeku opštine Lopare Radu Saviću.

"Turizam u Republici Srpskoj je u usponu. Bilježimo veoma pozitivan trend rasta i što nam je najvažnije da se turisti zadržavaju. Posebno smo ponosni na projekte koji se tiču oživljavanja privrede i zapošljavanja. Mi smo u 2017. obezbijedili sa privrednicima 392 radna mjesta koja su održiva, posebno smo ponosni na našu saradnju sa dijasporom", rekao je Gluhaković. 

Laskava priznanja za preduzetništvo i stvaralaštvo dodijeljena su na osnovu poslovnosti, tržišne kooperativnosti, moralnih i etičkih vrijednosti.

"Lakše je doći do vrha nego opstati na vrhu, pošto iza nas stoji 21 godina rada, to je mnogo iskustva i nadam se da ćemo još dugo da trajemo", rekao je Njegoslav Zagorac, vlasnik kompanije “Bodaxco”, Bijeljina. 

"Znači nam da ono što radimo u svijetu, tamo gdje smo najpoznatiji, to bude prepoznato i u našoj zemlji, firma se bavi montažnim kućama i to je budućnost u svijetu", rekao je Milenko Stevanović, direktor Steco centar, Bijeljina. 

Cilj projekta "Put ka vrhu" je afirmacija preduzetništva i jačanje prosperiteta u duhu prekogranične saradnje.

"Naš zadatak je da promovišemo uspjeh, malo se govori o uspješnim ljudima, brendovima, malim i srednjim preduzećima, a oni stvaraju nove vrijednosti i od njih zavisi prosperitet. Naš zadatak jeste da kažemo i da nije sve crno u Republici Srpskoj", rekao je Vlado Markanović, direktor „Media-Invent-a“. 

Projekat realizuju univerziteti u Novom Sadu i Beogradu I Medija Invent uz pomoć I podršku Privredne komore Vojvodine I Privredne komore RS. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar