Tender za ID kartice radnika

- Ministarstvo finansija Republike Srpske raspisalo je danas tender za izradu sistema elektronskih identifikacionih kartica za radnike u Srpskoj težak 1,2 miliona KM sa uračunatim PDV-om. Uspostavljanjem baze podataka i nabavkom 260. 000 kartica koje će radnici u morati da nose na radnom mjestu RS namjerava da suzbije rad na crno.

Republika Srpska 06.07.2018 | 11:48
Tender za ID kartice radnika
U tenderskoj dokumentaciji, koja je u posjedu CAPITAL-a, navedeno je da će izabrana firma imati 90 dana da završi kompletan sistem.

Sistem predstavlja integrisanu baza podataka, pratećih aplikacija, sistema za pripremu i izvršenje kontrola, elektronskih kartica i terenskih uređaja i mobilnih aplikacija za brze terenske provjere.

Sistem treba realizovati, navedeno je u tenderu, kao nezavisno rješenje koje može da obezbjedi izvršavanje kontrole zapošljavanja i rada na crno nad kompletnim tržištem rada.



„Osnovna uloga sistema je da pruži brz i efikasan uvid kontrolnom organu na terenu, o statusu radnika u kontrolisanom privrednom subjektu. Pored ovoga sistem treba da omogući koordinaciju više tijela na terenu u toku pojačanih akcija kontrole rada i zapošljavanja radnika u firmama. Dodatna uloga sistema je da pruži uvid u realnom vremenu o aktivnostima kontrolnih organa na terenu, njihovu trenutnu poziciju i podatke o kotrolisanim subjektima“, navedeno je u dokumentaciji.

U tenderu je navedeno da će kartice služiti za identifikaciju svih zaposlenih i da će radnici biti dužni da ih nose sa sobom u toku radnog vremena. Kartica mora biti vizuelno personalizovana kao i inkodirani podaci o svakom radniku u samom čipu kartice.

Zainteresovanim firmama ostavljen je rok do 20. avgusta da mogu dostaviti svoje ponude.

Kada su u pitanju uslovi koje ponuđači moraju da ispune, između ostalih, navedeno je da moraju posjedovati stručno osoblje kako bi se kvalitetno implementirao predmet nabavke.

„To podrazumijeva da vođa projekta mora imati najmanje pet godina iskustva na vođenju projekata i iskustvo u implementaciji projekata. Ponuđači moraju imati i DB Administratora (specijalistu za baze podataka) sa iskustvom ne manjim od pet godina u RDBMS (Relational Database Management System) sistemima, kao i pet godina iskustva u optimizaciji rada baza. Moraju imati i najmanje tri inženjera informatike za izvršenje ove usluge, najmanje dva servisera koji su opremljeni i obučeni za potrebe servisiranja ovih usluga i najmanje dvije osobe u tehničkoj podršci“, navodi se u tenderu.

(Capital)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

06.07.2018 09:51

Prointer.

ODGOVORITE
Name

tako je

06.07.2018 10:11

Pun pogodak vec izabrano.

Name

Skeptik

06.07.2018 10:29

...ili neka njemačka firma koja se upravo osniva:)

Name

HE HE HE

06.07.2018 10:59

jok DNSov Jarić.

Name

Goran

06.07.2018 10:06

Jedini pravi potez Vlade RS. Ovo je velika prednost za radnike. Poslodavci će od straha za velikim kaznama morati prijaviti radnike i plaćati obaveze.

ODGOVORITE
Name

Istok

06.07.2018 10:42

Svaki gradjanin BiH posjeduje LK koja u sebi sadrzi jedinstveni RFId chip. Svaki chip je jedinstven i sluzi za jedinstvenu idenfitikaciju lica. Dakle , svi mi imamo vec kartice koje se mogu koristiti za evidenciju radnika , ili evidenciju glasaca , ili dozvolu za pristup elektronskim vratima ili prostorima pod elektronskom kontrolom npr parkinzima koji su unapred placeni i rezervisani za pojedince ili lica . Samo , ako budemo koristili licne karte , kako ce se ugraditi Milorad i sin mu. Kako ce nam opljackati milione. Prodaju nam rupu na saksiji , toplu vodu . "Ja sam za to da mi to koljemo kume". Mamu vam hohstaplersku , Bakinacku.

ODGOVORITE
Name

Isok

06.07.2018 10:51

Zaboravih . Kao sto sam rekao , oce da nam za skupe pare prodaju "mu.. pod bubrege". Uredjaji koji su potrebni za citanje kartica su obicni jeftini pametni telefoni sa NFC opcijom . Medjutim , namjerili su nam "nabaviti" preskupe citace koji su za tim pametnim telefonima u zaostatku jedno 5-7 godina . Vjerovatno leze negdje na lageru odakle bi ih oni povukli budzasto a nama , odnosno drzavi prodali kao suvo zlato . Databaza o kojoj ti navodni strucnjaci pricaju , mozda je za nekoga poput traktoriste bauk al radi se o obicnoj MySQL databazi koja je besplatna . Svakako mogu se koristiti i preskupe databaze jer se u ove besplatne ne mogu ugraditi dobavljaci , a te preskupe su samo malo manje bezbjedne od besplatnih MySQL databaza. Ma hostapleraj jedan bezobrazni , bahati lopovaki . Sikter bagro , ti nisi moj predsjednik a vi SNSD-ovce ste gori od nerpijatelja nam u otadzbinskom ratu , pored toga sto nas ocete osiromasiti i opljackati unistavate nas fizicki protjerujuci nas sa djedovine ekonomskim genocidom koga provodite .Fashisti SNSD-a. Smrt fashizmu i fasistoidnim partijama.

ODGOVORITE
Name

koo

06.07.2018 11:22

Sve je kako si napisao. Sta ces narod nepismen i neskolovan pa guta sve sto mu se predstavi. Cuj identifikacija pored LK, koja budalastina. Je li ovo sada osnovni identifikacioni dokument u RSu? Vrijedi li i pred policijom kao vozacka i LK? Prodaj smece drzavi i naplati 2 radna dana jednog dobrog programera 1,2 miliona. Pusi narode dok ima!

Name

Dario

06.07.2018 15:44

Na tenderu ce proci najpovoljniji ponudjac iz Snsd-a naravno.

ODGOVORITE
Name

He he he

07.07.2018 08:39

Borba protiv rada ne crno, s plasticnim karticama, teska milion maraka!? Ej stvarno su nasli resenje za problem rada na crno. Ajde neka mi sad neko kaze da politicari ne rade nista.Ha ha ha

ODGOVORITE
Name

Ja

08.07.2018 10:02

Dole bagro lopovska

ODGOVORITE