Obradovićev "kengur" ide u NBA!

Rajan Brokhof postao je sedmi aktuelni košarkaš iz Australije u najkvalitetnijoj ligi sveta.

Košarka 09.07.2018 | 15:30
Obradovićev "kengur" ide u NBA!
Reprezentativac Australije Rajan Brokhof (27 godina, 201 cm) potpisao je dvogodišnji ugovor sa Dalas Maveriksima.

Za njega će to biti povratak u američku košarku, s obzirom na to da je od 2009. do 2013. igrao za univerzitet Valparaiso, a onda se preselio u Evropu, gde je dve sezone bio član Bešiktaša, pa od leta 2015. Lokomotive Kubanj.

Brokhof je u timu iz Krasnodara sarađivao sa srpskim trenerom Sašom Obradovićem i proletos došao na korak od osvajanja Evrokupa, u kome je beležio 12,3 poena po utakmici, uz čak 50,6 odsto pogođenih trojki i ukupan šut iz igre 55 odsto.

Ipak, iako do finala nije pretrpela nijedan poraz, Lokomotiva je izgubila od Darušafake 0:2 i tako ostala bez plasmana u Evroligu.

"Kenguri" će sa Brokhofom imati sedmoricu igrača u NBA ligi. To su "ruki" godine Ben Simons (Filadelfija), Pati Mils (San Antonio), Džo Ingls (Juta), Metju Delavedova, Ton Mejker (obojica Milvoki) i Mangok Matijang (Šarlot).

Dalas Maveriksi, kao jedna od nacionalno "najšarenijih" NBA ekipa, sada u svojim redovima imaju Nemce (Dirk Novicki, Maksimilijan Kleber), Portorikanca (Džej Džej Barea), Tunišanina (Salah Mežri), Slovenca (Luka Dončić), Grka (Kostas Adetokunbo) i Australijanca.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar