WB: Usponi, padovi - KRAJ za Džumhura!

U drugom kolu Vimbldona, najbolji bh. teniser zaustavljen od Ernestsa Gulbisa iz Letonije. Nakon drame u pet setova, 138. teniser svijeta slavio 6:2, 4:6, 3:6, 6:1, 3:6.

Tenis 05.07.2018 | 20:15
WB: Usponi, padovi - KRAJ za Džumhura!
Damir Džumhur nije uspio da se plasira u treće kolo Vimbldona.

Iako je sjajno počeo meč protiv Letonca Ernestsa Gulbisa, prvi reket BiH imao je veliki pad, zatim se ponovo vratio u susret, ali je u odlučujućem setu ponovo viđena loša igra, što je rival iskoristio i plasirao se u narednu fazi najstarijeg teniskog turnira na svijetu, gdje će igrati protiv boljeg iz duela Teljor Heri Fric (SAD) - Aleksander Zverev (Njemačka).

DŽUMHUR - GULBIS 6:2, 4:6, 3:6, 6:1, 3:6

Bez većih problema riješio je prvi set u svoju korist (6:2), a onda maestralno sa tri vezana gema započeo drugi set i činilo se tada da će bh. teniser u potpunosti nadigrati svog rivala.

Ipak, uslijedio je veliki pad u igri. Letonac je furioznom igrom uspio stići i prestići Damira, te nakon 6:4 izjednačiti na 1:1 u setovima.

I treći period igre bio je u znaku 138. tenisera svijeta. Sarajliji ništa nije polazilo za rukom, pa je Gulbis poprililno lako stigao do preokreta i vođstva 2:1 u setovima (3:6).

Damir se u potpunosti vratio, a kako je odigrao četvrti set, sve je mirisalo na njegovu pobjedu. Poveo je 5:0, zatim prepustio jedan gem rivalu, ali problema do kraja nije bilo, pa je sa 6:1 stigao do izjednačenja, te se tako ušlo u odlučujući gem.

A tamo, Letonac je bio siguran. Već na startu poveo je sa 2:0 oduzevši servis Damiru, čuvao prednost do samog kraja, te trijumfovao. Iako je Džumhur pri vođstvu Letonca 3:5 imao brejk šansu, nije uspio da je iskoristi, pa je njegovo učešće na ovogodišnjem Vimbldonu okončano već u drugom kolu.

Iako je imao dobar žrijeb i otvoren put, Džumhur je treću godinu zaredom zaustavljen u drugom kolu Vimbldona, te plasman u treće kolo ovog turnira i dalje za njega ostaje samo san...

U prvom kolu najstarijeg teniskog turnira na svjetu, Sarajlija je veoma lako i ubjedljivo savladao Maksimilijana Marterera iz Njemačke, u tri seta bilo je 6:3, 6:2 i 6:4.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar