WB: Novak i Rafa rutinski do trećeg kola!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Argentinca Orasija Sebaljosa 3:0 u setovima u drugom kolu Vimbldona.  Đoković kao uragan, brzo i efikasno! Novak Đoković u drugom kolu Vimbldona pobedio Argentinca Orasija Sebaljosa.

Tenis 05.07.2018 | 17:15
WB: Novak i Rafa rutinski do trećeg kola!
Đoković je bio bolji posle sat vremena i 33 minuta igre rezultatom 6:1, 6:2, 6:3.

Srpski teniser se još jedanput 'prošetao' pored protivnika, nakon što je u prvom kolu, posle identičnog broja odigranih gemova kao sada, savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Od početka je Novak bio bolji teniser, mada je sa druge strane mreže bio jedan ispodprosečan protivnik, makar što se igranja na travnatoj podlozi tiče. 

Đoković je svaki set počinjao oduzimanjem servisa protivniku i tako davao sebi dodatnu početnu prednost, protiv već uplašenog protivnika. Sebaljos nikako nije uspevao da uspori ritam meča, Novak je igrao kako njemu odgovara i kontrolisao dešavanja na terenu. 

Odlično je servirao srpski teniser, pogađao veliki broj servis vinera, i izgubio tek jednocifren broj poena kada je uspevao da ubaci prvi servis. 

Jedna nemila situacija za Novak, ali i njegove navijače, bila je pri kraju meča, kada je Novak proklizao na vimbldonskoj travi i uhvatio se za levo koleno. Zatražen je medicinski tajm-aut, i posle par minuta on se vratio na teren i bez problema osvojio još dva gema, kolko mu je bilo potrebno za pobedu. 

Videćemo kako će se razvijati situacija oko tog levog kolena, mada na prvi pogled ne izgleda kao ništa ozbiljno i ne bi trebalo da utiče na dalji nastavak turnira. 

Đoković se u narednoj, trećoj rundi sastaje sa boljim iz duela između Kajla Edmunda iz Velike Britanije i Bredlija Klana iz SAD. 

Sat i 33 minuta!

Toliko je trajao drugi meč Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu. Jednostavno, protiv vrlo raspoloženog Noleta - 126. igrač sveta Orasio Sebaljos nije imap šanse.

Doživeo je ubedljiv poraz, a za utehu mu ostaje da je iz seta u set osvajao dve više gemova - 6:1, 6:2, 6:3!

Đoković je drugi put igrao protiv Argentinca, nakon što je prošle godine u osmini finala turnira u Dohi slavio rezultatom 6:3, 6:4.

Srpski teniser, koji je tri puta osvajao titulu na Vimbldonu u karijeri, u prvoj rundi je pobedio Tenisa Sandgrena, a Sebaljos je na startu savladao zemljaka Gvida Andreocija rezultatom 3:1. Novak će se u trećoj rundi sastati se sa boljim iz meča Kajl Edmund (Velika Britanija) - Bredli Klan (SAD), koji je kasnije danas na programu.

Zabrinjava samo povreda Đokovića. Srpski teniser se pred kraj trećeg seta požalio na bol u zglobu leve noge. Nakon ukazane lekarske pomoći, Đoković je ekspresno priveo meč kraju, pa osteje da se u naredna dva dana oporavi od tog problema.

Nadal posle dva i po sata slomio otpor Kukuškina. Rafael Nadal, najbolji teniser sveta, plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je u tri seta pobedio Mihaila Kukuškina – 6:4, 6:3, 6:4.

Španac će u narednoj rundi igrati protiv mladog Aleksa de Minaura koji je eliminisao Pjer-Ig Erbera.

Iako se po rezultatu čini da Nadal nije imao previše problema u ovom meču, Kukuškin je igrao dobar tenis i u nekim trenucima, pogotovo trećem setu, namučio je Španca.

"Biku sa Maljorke" bilo je potrebno dva i po sata da pobedi 77. igrača sveta, što dosta govori i otporu koji je pružio Mihail. 

Tokom prvog seta viđena je velika borba, Nadal je prvi oduzeo servis Kukuškin, ali je on u petom setu uzvratio i potom izjednačio na 3:3. Ipak, presudan je bio deseti gem kada je prvi igrač sveta uspeo ponovo da napravi brejk i tako dobije set sa 6:4. 

U drugom periodu igre Rafi je bio dovoljan samo jedan brejk, dok je u trećem Kazahstanac pružio najjači otpor u meču. 

Imao je brejk prednosti, vodio je sa 3:1 Kukuškin i činilo se da bi meč mogao da se dodatno zakomplikuje. Ipak, Nadal je do kraja izgubio samo jedan gem i slavio sa 6:4.

Vavrinka eliminisan, pobede Simona i Andersona. Italijanski teniser Tomas Fabijano plasirao se u treće kolo londonskog Vimbldona, pošto je pobedio Švajcarca Stana Vavrinku posle tri seta, 7:6, 6:3, 7:6.

Fabijano će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela Amerikanca Džereda Donaldsona i Grka Stefanosa Cicipasa.

Francuz Žil Simon pobedio je u drugom kolu Italijana Matea Beretinija sa 6:3, 7:6, 6:2. On će u trećem kolu igrati protiv pobednika duela Francuza Stefana Robera i Australijanca Metjua Ebdena.

Južnoafrikanac Kevin Anderson plasirao se u treće kolo pobedom protiv Italijana Andreasa Sepija od 6:3, 6:7, 6:3, 6:4. 

Anderson će igrati protiv nemačkog tenisera Filipa Kolšrajbera, koji je bio bolji od Žila Milera iz Luksemburga sa 7:6, 7:6, 7:6.

Izner odservirao 64 as udarca, Kirjos lako sa Haseom. Američki teniser Džon Izner plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je pobedio Belgijanca Rubena Bemelmansa posle pet setova, 6:1, 6:4, 6:7, 6:7, 7:5.

Izner je imao 64 as udarca i spasao je dve meč lopte pri rezultatu 4:5 u petom setu. Taj meč je sinoć prekinut zbog kiše.

To je treći najveći broj as udaraca na jednom meču na Vimbldonu. Izner je rekorder sa 113 as udaraca, koliko je napravio u istorijskom meču i pobedi protiv Francuza Nikole Maua 2010. godine.

Taj meč igrao se tri dana, najduži je u istoriji tenisa, a peti set završen je rezultatom 70:68. 

Mau je tada imao 103 as udaraca. Izner će u trećem kolu Vimbldona igrati protiv rumunskog tenisera Radu Abota. 

Australijanac Nik Kirjos pobedio je Holanđanina Robina Hasea sa 6:3, 6:4, 7:5. 

Kirjos će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Keija Nišikorija iz Japana i Australijanca Bernarda Tomića.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar