WB: Šta ovo bi? Čilić od 2:0 do 2:3!

Kraj za Čilića i Vavrinku! Hrvat i Švajcarac završili učešće na Vimbldonu u drugom kolu, čisti se put Federeru.  Senzacija – Čilić od 2:0 do 2:3, Pelja eliminisao Hrvata! Marin Čilić, finalista Vimbldona iz 2017. godine, eliminisan je u drugom kolu Vimbldona, pošto je bolji od njega posle pet setova bio Gvido Pelja.

Tenis 05.07.2018 | 16:45
WB: Šta ovo bi? Čilić od 2:0 do 2:3!
Argentinac slavio je posle velikog preokreta, pošto je hrvatski teniser imao prednost od 2:0 u setovima, a na kraju je bilo 3:6, 1:6, 6:4, 7:6 (3), 7:5.

Čilić, koji je prošle godine poražen u finalu od Rodžera Federera, izgubiće preko 1.000 bodova i postoji šansa da ispadne iz prvih deset na svetu.

Marin delovao je veoma ubedljivo u prva dva seta meča, pošto mu je za osvajanje njih bilo potrebno samo 55 minuta igre. Međutim problemi kreću sredinom trećeg seta. 

Hrvatski teniser izgubio je svoj servis gem, a kako je noć padala u Londonu, meč je prekinut kod rezultata 3:2 za Pelju u trećem setu. 

Meč je nastavljen u četvrtak i ništa nije funkcionisalo u igri Hrvata. Pelja je osvojio treći set, a potom je i u četvrtom uspeo da izvuče, odvede set u taj-brejk i tamo 'slomi' Čilića. 

Tokom petog perioda Argentina bio je bolji igrač i na kraju zasluženo je slavio. Pelja će u narednom kolu igrati protiv Mekenzija Mekdonalda, koji je u drugom kolu savladao Nikolasa Harija.

Tekuće izdanje najprestižnijeg teniskog turnira na svetu, Vimbldona ostalo je ovog popodneva bez dva velika asa, Marina Čilića i Stena Vavrinke.

Prošlogodišnji finalista, je pao nekon velike borbe protiv 82. igrača sveta, Gvida Pelje. Argentinac je nakon preokreta slavio protiv Hrvata sa 3:2, po setovima 3:6, 1:6, 6:4, 7:6 (3) i 7:5, a sledeći protivnik mu je mladi Amerikanac Mekenzi Makdonald, 103. reket sveta.

Nešto ranije danas završen je meč između Vavrinke i Tomasa Fabijana koji je dobio kvalifikant iz Italije rezultatom 7:6 (7), 6:3 i 7:6 (6). Švajcarski as, koji se takođe polako vraća u formu nakon operacije kolena, nije uspeo da ponovi predstavu iz prvog kola kada je kući poslao Bugarina Grigora Dimitrova. Fabijano će se za prodor među 16 najboljih boriti sve boljeg atinskog tinejdžera Stefanosa Cicipasa.

Čilić i Vavrinka su igrali u gornjoj polovini žreba, gde je glavni nosilac Federer, dok su Đoković i Nadal u donjem delu.

Kerber, Barti i Stricova u trećem kolu Vimbldona. Nemačka teniserka Andželik Kerber plasirala se u treće kolo londonskog Vimbldona, pošto je pobedila Amerikanku Kler Liju posle tri seta, 3:6, 6:2, 6:4.

Kerber je posle nepuna dva sata pobedila najmladju teniserku na turniru, 18-godišnju Liju, koja je kroz kvalifikacije došla u glavni žreb.

Nemačka teniserka će u trećem kolu igrati protiv Naomi Osake iz Japana, koja je pobedila domaću teniserku Karen Bolter sa 6:3, 6:4.

Australijanka Ešli Barti pobedila je Kanadjanku Eženi Bušar sa 6:4, 7:5. Ona će u trećem kolu igrati protiv pobednice duela Ruskinje Darije Kasatkine i Julije Putinceve iz Kazahstana. 

Češka teniserka Barbora Stricova plasirala se u treće kolo pobedom nad Ukrajinkom Lesijom Curenko od 6:1, 6:4. Stricova će igrati protiv nemačke teniserke Julije Gerges.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vrlo jednostavno!

05.07.2018 16:40

Noseci bijelu opremu oni gube odreda - tek kada im obuces crne odore (kao u Rusiji, a bili su tamo i 1941 slicno odjeveni.), tek onda lete po terenu kao muva bez glave. E sad, dokle ce tako?!?

ODGOVORITE