Potpuni cirkus oko njega!

Makabi platio obeštećenje, a Efes se dogovorio s Vilbekinom! Potpuni cirkus zbog najboljeg igrača Evrokupa!

Košarka 07.07.2018 | 09:30
Potpuni cirkus oko njega!
Svaki prelazni rok ima neku svoju transfer sapunicu, a ovog leta u centru pažnje je najbolji igrač Evrokupa i Darušafake - Skoti Vilbekin!

Velika prašina podigla se ovih dana zbog MVP drugorazrednog evropskog klupskog takmičenja u protekloj sezoni, pošto su dva kluba najozbiljnije zagrizli mamac, a sada je veliko pitanje ko će dobiti usluge odličnog šutera. 

Naime, Makabi iz Tel Aviva dogovorio je sa Darušafakom isplatu traženog obeštećenja od milion evra, međutim Efes je sa Vilbekinom dogovorio lične uslove saradnje i dvogodišnji ugovor vredan ravno 3.000.000 dolara! Problem je što Efes ne želi da isplati Darušafaki željenu sumu, zbog čega je nastao potpuni cirkus na tržištu.

U ovom trenutku nije poznato gde će Vilbekin otići. Makabi ima momentalnu prednost jer plaća obeštećenje klubu, ali Vilbekin želi da ostane u Istanbulu i zaigra za Efes.

Kao potencijalno rešenje mediji navode da postoji mogućnost da se održi i sastanak četiri strane (Darušafaka, Efes, Makabi, Vilbekin) kako bi se rešio ovaj problem.

Efes želi jednog kvalitetnog „domaćeg igrača“, a Vilbekin je nedavno dobio pasoš Turske.

Podsetimo, Vilbekin je bio odlučujući faktor tokom polufinalne serije sa Bajernom, onda i finala protiv Lokomotive iz Krasnodara. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar