WB, 4. dan: ''Lud'' dan sa Rafom i Noletom...

Pregršt mečeva zakazano je za danas u Ol Ingland klubu, a naš as protiv levorukog Sebaljosa ide po jubilarnu 60. pobedu na londonskom grend slemu. Krunićeva počinje dublom.

Tenis 05.07.2018 | 12:30
WB, 4. dan: ''Lud'' dan sa Rafom i Noletom...
Dok se najbolji fudbaleri ili odmaraju u letovalištima širom sveta, ili su uspeli da se zadrže makar još malo u Rusiji te se sada pripremaju za predstojeće mečeve četvrtfinala Svetskog prvenstva, teniseri neumorno rade u Vimbldonu.

Danas je na londonskom grend slemu četvrti dan takmičenja, sa veoma gustim rasporedom zbog kiše koja je ometala mečeve tokom srede. Biće ovo pravi "ludi četvrtak" jer pored gužve na terenima listu učesnika predvode dva velika, asa, Novak Đoković i Rafael Nadal. Obojica višestruki šampioni najcenjenijeg turnira u belom sportu, a i šire.

Dan na legendarnom Centralnom terenu u od 14 časova otvara Rafael Nadal protiv Mihajla Kukuškina. Španac je bez sumnje favorit, ali mu neće biti tako lako protiv Kazahstanca koji udara snažno i ravno, što je savršeno za igru na travi. Kukuškin je već otkinuo jedan set Rafi na ovom mestu pre četiri godine, što bi sada mogao da ponovi jer je u prilično dobroj formi stigavši do polufinala Istborna. Prva nedelja je uvek kompleksan za Španca koji i dalje ne igra u punoj formi u Londonu.

Posle Rafe na Centralnom terenu se igraju dva meča sa domaćim asovima, Džoanom Kontom i Kajlom Edmundom, dok trostruki šampion Vimbldona, Novak Đoković sreću traži na Terenu broj 2. Čudna su neka rešenja organizatora ovog takmičenja, ali valjda ljudi koji to priređuju, a ove godine je 132. izdanje jednog od najstarijih sportskih takmičenja uopšte, znaju šta rade. Bilo kako bilo naš najbolji sportista svih vremena, koji juri jubilarnu 60. pobedu na Vimbldonu izlazi na treći meč dana pritv Orasija Sebaljosa. Levoruki Argentinac je majstor za igru na šljaci, dok je na travi prilično slab, te Nole ne bi trebalo da ima problema sa njim. Njih dvojica su se odmerili samo početkom prošle godine u Dohi i naš as je bez problema slavio.

Pregled muškog dela žreba završavamo mečom momka od kojeg se očekuje da uskoro preuzme vrh svetske lestvice, Aleksandera Zvereva. Nemac ruskih korena opasnog Tejlora Frica. Kao i većina Amerikanaca i 68. reket sveta je odličan u sevis-volej igri što bi Zverevu moglo da napravi probelma. Ali ne i previše. Pored ova tri susrete treba obratiti pažnju i na Del Potro - Lopez i Nišikori - Tomić.

Sa "WTA menija" izdvajamo dva susreta, a prvi je upravo između već pomenute Konte i Dominike Cibulkove. Iskusna Slovakinja iako malenog stasa odlično igra na travnatoj podlozi, te je u dva navrata (2011 i 2016) stigla do četvrfinala Vimbldona. Kao i Konta, koja se prošle godine uz frenetičnu podršku publike probila među četiri najbolje i Cibulkova slabo igra u poslednje vreme, ali uvek pruža paklen otor. Dosta toga će zavisiti od Britanke koja vodi sa 2-1 u međusobnim duelima.

A aktulena šampiona SW19, Garbinje Muguruza, tkao i Novak na Terenu broj 2 ukršta rekete sa Alison van Ujtvank. Špankinja je apsolutna favoritkinja protiv 47. igračice sveta. Flamanka je u slaboj formi u posladnje vreme i nije kadar da zaustavi Muguruzu, mada bi mogla da joj napravi probleme, naročito na početku meča ako ova odmah ne uspostavi dominaciju na terenu.

Uz ova dva današnja meča devojaka u Londonu,.kladioci bi mogli da "bace oko" i na Ostapenko - Flipkens, te Kerber - Liu. Takođe, da ne zaboravimo da naša najbolja igračica, Aleksandra Krunić koja je ispala već u rpvom kolu singla kreće danas sa obračunima u ženskom dublu u paru sa Ukrajinkom Katerinom Bobdarenko. Njihove protivnice u prvom kolu su Herijet Dart i Keti Dan.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 0

Ostavite komentar