Vimbldone, ima li smisla? Nole na terenu broj 2!

Najbolji srpski teniser prošle godine osetio je na sopstvenoj koži kako izgleda kada organizatori Vimbldona ne uzimaju u obzir njegove pređašnje uspehe.

Tenis 02.07.2018 | 10:45
Vimbldone, ima li smisla? Nole na terenu broj 2!
Tada je morao da igra tri dana zaredom zbog lošeg planiranja mečeva, odbijanja da se igra pod krovom, a potom i kiše, da bi već u uvodnim rundama ovogodišnjeg izdanja osetio malu nepravdu.

Naime, Đoković koji je trostruki vimbldonski šampion i osvajač 12 Grend slem titula, meč drugog kola sa Orasiom Sebaljosom igraće na terenu broj 2. 

Takva vest naljutila je njegove navijače, ali i novinari koji pokrivaju najvažniji turnir na svetu nisu saglasni sa organizatorima, posebno što na jednom od dva najveća stadion postoje manje atraktivni mečevi. 

Susret 12. nosioca sa Argentincem postavljen je kao treći po redu na stadionu na kojem srpski igrač nije nastupao dugi niz godina. Program počinje od 12:30 kada se sastaju domaća teniserka Kejti Batler i Naomi Osaka, posle njih sledi nastavak duela Kevin Anderson – Andreas Sepi, a meč je prekinut pri rezultatu 2-1 za Andersona i 1:1 u četvrtom setu. 

Ono što je dobra stvar jeste da je Đoković izraziti favorit protiv igrača kojem je omiljena podloga šljaka, ali su na Grend slemovima velika iznenađenja moguća, posebno na terenima na kojima favoriti obično ne igraju. 

Ukoliko savlada Sebaljosa, Novak ide na pobednika meča Kajl Edmund – Bredli Klan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar