Vilbekin između Makabija i Efesa

Još nije izvesno gde će najbolji igrač Darušafake nastaviti karijeru.  Šašava trka za Skotija Vilbekina! Makabi u klin, Efes u ploču.

Košarka 06.07.2018 | 20:30
Vilbekin između Makabija i Efesa
Skoti Vilbekin ovog leta će naplatiti sjajne partije u dresu Darušafake i ogromne zasluge što je taj tim osvojio Evrokup i vratio se u Evroligu.

Kako javlja "Eurohoops", samo je pitanje da li će američki bek ostati u Istanbulu i potpisati za Efes ili se preseliti u Tel Aviv, kako bi karijeru nastavio u Makabiju.

Ovaj specijalizovani portal saznaje da Vilbekin ima dogovor sa Efesom, ali da se Makabi bolje kotira kod čelnika Darušafake, s obzirom na to da je spreman da izdvoji milion dolara na ime obeštećenja.

Ostaje da se vidi ko će od dva zainteresovana kluba prvi obezbediti "kockicu" koja nedostaje za sklapanje mozaika.

Skoti Vilbekin jedna je od najvrelijih letošnjih košarkaških tema. Sjajni šuter i MVP prošlogodišnjeg Evrokupa spada u najtraženije igrače Evrope i jedino što je izvesno jeste da neće ostati u Darušafaki, a ko će uspeti da ga se dočepa za sada je nejasno. Trka se, naime, vodi udvoje. Efes protiv Makabija. 

Situacija je dosta zamršena i rasplet ne nazire, jer oba zainteresovana kluba završila su po pola posla. Ni jedni ni drugi nemaju "paket", pa je Vilbekin trenutno "ni na nebu ni na zemlji". O čemu se radi... Anadolu Efes već nedeljama pokušava da se dogovori sa Dačkom oko obeštećenja i u tome nikako ne uspeva. Za to vreme, sa igračem sve ide kao po loju. Ruka ruci, ugovor na dve godine, plata 3.000.000 evra za celokupni period. Ali tu Efes dolazi do zida. Pregovori sa lokalnim rivalom ni da maknu. 

Za to vreme Darušafaka je jako uspešno pregovara sa Makabijem i u vrlo kratkom vremenskom periodu postigla dogovor sa Izraelcima. Princip isti kao na relaciji Efes - košarkaš. Dogovor, ugovor, obeštećenje 1.000.000 evra. I opet glavom u zid. Sada Makabi. Nema pristanka igrača. 

Efes se dogovorio sa Vilbekinom, Makabi sa Darušafakom. Jedni u klin, drugi u ploču. I niko ne popušta. 

Videćemo dokle...  

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar