WB: Karlović izgubio maraton, Serena rutinski!

Makarova bolja od Voznijacki, Serena rutinski.  Ruska teniserka Ekatarina Makarova savladala je drugu nositeljku Vimbldona Karolinu Voznijacki posle tri odigrana seta.  Karlović izgubio maraton, Štruf "izaziva" Federera.  Branilac titule i osmostruki šampion, u drugom kolu Vimbldona je zabeležio još jednu sigurnu pobedu.

Tenis 04.07.2018 | 20:10
WB: Karlović izgubio maraton, Serena rutinski!
Rodžer Federer bez muke se plasirao u treće kolo Vimbldona. Posle Dušana Lajovića, u tri seta je savladao i Slovaka Lukaša Lacka - 6:4, 6:4, 6:1.

Izgledalo je da će se uskoro 37-godišnji Švajcarac u sledećem kolu sastati sa Ivom Karlovićem (39), ali je hrvatski veteran posle vođstva od 2:0 poklekao pred nemačkim teniserom Janom Lenardom Štrufom - 7:6 (7:5), 6:3, 6:7 (4:7), 6:7 (4:7), 11:13.

Štruf je time ostvario svoj najbolji rezultat na Vimbldonu, gde je prethodne četiri godine završavao takmičenje već u prvom kolu.

Objektivno, duel sa njim bi za Federera, prošlogodišnjeg osvajača ovog turnira, trebalo da bude samo još jedan test pred ozbiljnije mečeve naredne nedelje.

Njih dvojica su ove godine odmerili snage u drugom kolu Australijan opena i rezultat je bio 6:4, 6:4, 7:6.

Federer je najuspešniji teniser svih vremena sa osam titula na Vimbldonu i ukupno 20 osvojenih grend slem turnira.

Meč Štruf - Karlović bio je samo jedan od uzbudljivih okršaja trećeg dana prestižnog turnira.

Miloš Raonić pobedio je Džona Milmana 7:6, 7:6, 7:6, Luka Puj (17. nosilac) poražen je od Denisa Novaka 2:3, a 10. reket sveta Džon Izner je ispustio 2:0 u setovima protiv Rubena Bemelmansa.

U odlučujućem, petom setu, rezultat je u trenutku prekida zbog kiše bio 3:4.

Na mukama je i Sten Vavrinka, koji posle prošlogodišnje operacije kolena pokušava da se vrati u nekadašnju formu.

Švajcarac je tek 224. na ATP listi i u prvom kolu je iznenadio šestog nosioca Grigora Dimitrova. Međutim, u sredu uveče gubio je 6:7 (7:9), 3:6, 6:5 od Italijana Tomasa Fabijana, koji je 133. na svetu i do glavnog žreba je došao sa tri pobede u kvalifikacijama.

Jedini preostali srpski predstavnik, Novak Đoković, u petak popodne bi u okviru drugog kola trebalo da se sastane sa Argentincem Orasiom Sebaljosom.

Makarova bolja od Voznijacki, Serena rutinski. Ruska teniserka Ekatarina Makarova savladala je drugu nositeljku Vimbldona Karolinu Voznijacki posle tri odigrana seta.

Makarova je Dankinju izbacila posle više od dva časa velike borbe rezultatom 6:4, 1:6, 7:5.

Ruskinja je fantastično otvorila meč i povela sa 5:1 u prvom setu, ali je Voznijacki nekako uspela da se vrati, ipak nedovoljno da bi dodatno zakomplikovala prvi set.

U drugom je na terenu postojala samo Karolina, pa je taj deo igre ubedljivo rešila u svoju korist, a onda u trećem imamo pravu malu dramu. 

Makarova je pogađala sve što je zamislila, bila je mnogo bolja od rivalke i povela sa ubedljivih 5:1. Međutim, Voznijacki vraća jedan brejk, a zatim prilazi na 4:5 i dolazi do gema u kojem Makarova, po drugi put, servira za meč. 

Tri vezane meč lopte imala je ruska teniserka, a onda i četvrtu, ali sve je to prebrodila Karolina i nekako uzela četvrti gem u nizu za 5:5. Tada su mnogo pomislili da je Makarova slomljena i da će doći do potpunog preokreta, ali prilikom narednog ritern gema Ekatarina koristi ukupno šestu meč loptu i prvodi duel kraju, za meč trećeg kola protiv Lusije Šafaržove iz Češke. 

Serena Vilijams, nekada prva teniserka sveta, bez ikakvih problema pobedila je bugarsku teniserku Viktoriju Tomovu. Serena je bila bolja sa 6:1, 6:4 i plasirala se u narednu rundu u kojoj se sastaje sa pobednicom meča Mladenović (Francuska) – Maria (Nemačka).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar