Nadal i Đoković uglas protiv odbrojavanja tokom servisa!

Novo pravilo na snazi od US opena, a dva asa poznata po odugovlačenju žale se da igrači nisu konsultovani. Rafa tvrdi da će tako nestati taktika i razmišljanje.

Tenis 07.07.2018 | 20:30
Nadal i Đoković uglas protiv odbrojavanja tokom servisa!
Mnogo je povika oko toga da teniski mečevi, naročito na grend slemovima, umeju predugo da traju. A da pola meča otpadne ni na šta, to jest na tapkanje lopte, zatezanje majice, izvlačenje šortsa iz gluteusa, ili šta god nije ništa novo.

To nama pred TV ekranima ne predstavlja veliki problem, ali kad na stadionu provedete tri-četiri, pa i pet sati zbog jednog odmeravanja, sigurno nije nimalo lako. Upravo zato, dakle zbog gledalaca koji dolaze na stadione da uživo gledaju teniske heroje, doneto je pravilo od 25 sekundi, koliko je ostavljeno igračima da serviraju. A od ovogodišnjeg US opena primenjivaće se javno odbrojavanje, što može umnogome da utiče na igrače koji vole da "odugovlače".

Dvojica svakako napoznatijih po tome, Novak Đoković i Rafael Nadal se naravno ne slažu, ali iz potpuno različitih razloga. Srbinu smeta to što niko nije pitao ništa igrače, a Nadalu što se tim gubi razmišljanje iz tenisa.

"Sve je to OK, pravila su tu da se menjaju i primenjuju, ali meni najviše smeta to što niko nije pitao nas, igrače. Takvo ponašanje nam se ne sviđa, a saznao sam tek kada sam došao u Vimbldon da će novo pravilo da se primenjuje već u Njujorku", izjavio je Beograđanin.

Rafa je bio još jasniji i, čini se ostrašćeniji:

"Meni je 32 godine i ne znam koliko ću još igrati na ovom nivou i šta će se dalje dešavati, ali ako želite bez razmišljanja, svaka čast. Ali ako hoćete dobar, vrhunski tenis sa dugačkim razmenama i majstorskim potezima, na pogrešnom ste putu. Pa najbolji mečevi svih vremena su trajali po četiri-pet sati..."

Bilo kako bilo, čini se da se bližimo vremenu atomskog tenisa gde će se sve rešavati u dva-tri udarca. Slična situacija je viđena devedesetih godina prošlog veka kada je krenula da se razvija tehnika izrade reketa od ugljeničnih vlakana. Ali tada su navijači tražili prave majstore, a oni su došlio sa Novakom i Rafom.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 0

Ostavite komentar