Milan Đurić se vraća u Italiju?

Nakon godinu i po, povremeni bh. reprezentativac napušta Čempionšip.

  • Sport
  • Fudbal


Iako je u Bristol siti stigao početkom 2017. godine, bh. internacionalac Milan Đurić nije se naigrao u Čempionšipu, a razlog za to su česte povrede zbog kojih je za sezonu i po upisao samo 27 nastupa i postigao tek četiri gola.

Fudbaler, koji je u maju napunio 28 godina, tako je blizu odluke da se vrati u Italiju, gdje je sa dosta uspjeha nosio dres Ćezene. 

Sada bi Đurić ponovo mogao da zaigra u Seriji B, s obzirom da je za njegove usluge zainteresovana Salernitana.

Prošlu sezonu klub iz Salerna okončao je u sredini tabele. Tokom ljeta, tim koji s klupe predvodi iskusni Stefano Kolantuono, ostao je bez napadača Matije Sprokata, koji se nakon odrađene pozajmice vratio u Lacio.

On je prošle sezone, uz Rikarda Bokalona, bio prvi strijelac ekipe sa 10 golova, tako da je u napadačkoj liniji ostala praznina koju bi trebalo da popuni Đurić.

Đurić je rođen u Tuzli 1990. godine, ali je zbog ratnih dešavanja njegova porodica prebjegla u Italiju, pa je talentovani napadač veći dio svoje karijere proveo na "čizmi".

Osim "crno-bijelih" iz Ćezene, bio i je član i Parme, za koju nije upisao niti jedan nastup, te je dobar dio karijere proveo na pozajmicama u Askoliju, Krotoneu, Kremonezeu, Trapaniju i Ćitadeli.

Za reprezentaciju BiH na 14 mečeva postigao je sedam golova.

Izvor: mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.