Lovernj: Merhaba!

Još jedan pulen Duška Vujoševića igraće u Fenerbahčeu kod Željka Obradovića.  Ljubimac "grobara" u Feneru – ŽOC spojio tandem Veseli-Lovernj! Miljenik navijača Partizana Žofre Lovernj vratio se u Evropu posle tri sezone u NBA ligu i potpisao ugovor sa turskim Fenerbahčeom.

Košarka 04.07.2018 | 16:15
Lovernj: Merhaba!
Francuski košarkaš Žofri Lovernj od naredne sezone igraće za turski Fenerbahče.

Potvrdio je ono što su pisali turski mediji da će se vratiti u Evropu iz NBA lige i da će biti saigrač Nikole Kalinića i Marka Gudurića.

Nekadašnji centar Partizana i ljubimac navijača crno-belih 1. jula je postao slobodan igrač, jer mu je istekao ugovor sa San Antonijom. 

Za francuskog reprezentativca ovog leta su se interesovali i Barselona i CSKA, ali je igrač koji je ostavio dubok trag u Srbiji očigledno prihvatio poziv sa Bosfora.

Lovernj je u NBA ligu otišao 2015. posle polusezone u Himkiju, a u Americi je igrao za Denver, Oklahomu, Čikago i San Antonio.

Nekadašnji kapiten crno-belih je bez sumnje ogromno pojačanje za tim Željka Obradovića s kojim će Fener opet biti među glavnim favoritima u Evroligi.

Lovernj je u protekle tri sezone igrao za Denver, Oklahoma Siti, Čikago i San Antonio i prosečno beležio 5,6 poena uz 3,8 skokova u NBA ligi.

Tako je Obradović napravio sjajan tandem Jan Veseli-Žofre Lovernj koji bi u narednoj sezoni trebalo da dominira reketima evroligaških parketa. 

Francuz je dugo pojačanje Fenera ovog leta, posle beka Jordana Minčeva koji je stigao iz skopskog MZT, ali se tek očekuju zvučni dolasci s obzirom da su tim napustili Bred Vonamejker, Džejms Nanali i Džejson Tompson. 

Dok je Vonamejker potpisao za Boston Seltikse, Nanali pregovara sa Hjuston Rokitsima, dok je još neizvesna budućnost Tompsona.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar