NBA: Sparsi za Lenarda traže pola tima Lejkersa!

San Antonio Sparsi spremni su da puste svog najboljeg igrača i lice franšize Kavaja Lenarda da ide, ali ako im LA Lejkersi u zamenu pošalju gotovo pola tima.

Košarka 04.07.2018 | 11:15
NBA: Sparsi za Lenarda traže pola tima Lejkersa!
Lejkersi su navodno spremni da dovedu Kavaja, ali je pitanje hoće li baš želeti da se odreknu budućnosti ekipe, Džoša Harta, Brendona Ingrama i Kajla Kuzme.

Ova trojica su prema pisanju američkih medija samo deo pogodbe, jer Sparsi traže sopstveni zalog za budućnost u vidu dva pika prve runde drafta i još dve zamene pikova.

Ovo se ocenjuje kao veoma visoka cena za momka koji je pre povrede prošle sezone bio legitmini kandidat za nagradu MVP regularnog dela sezone pošto jedno priznanje za najkorisnijeg igrača finala NBA lige ima još od 2014. 

Ukoliko bi došao u Lejkerse, Lenard bi se pridružio Lebronu Džejmsu, tu je i dalje i Bruk Lopez i mlado jezgro ekipe koje čine uglavnom pikovi dobijeni u periodu dok su Lejkersi "tankovali". 

Amerikanci javljaju da je pored Lejkersa bilo i drugih interesenata, pre svega Filadelfija Seventisiksers koja polako stasava u ekipu šampionskog kova. 

Iako se činilo da bi "Kandži" cena u trejdu mogla da opadne zbog želje da ode iz Teksasa u Kaliforniju, Sparsi sa kojima ima još godinu ugovora nisu voljni da tu cenu obore. 

S druge strane, Lejkersi su potpisali nekoliko jednogodišnjih ugovora i tako polako prave prostor za Lenarda kada on zaista i postane potpuno slobodan igrač 

Ukoliko uspeju da ga dovedu ovog leta biće zanimljivo videti kako će u rotaciji izgledati zajedno sa Džejmson budući da obojica igraju na krilu i hoće li se Lebron možda pomeriti na "četvorku" u tom slučaju. 

Bilo kako bilo, teško je da će Lenard hteti da ulazi sa klupe, mada nije sigurno da li će otići iz San Antonija već ovog leta. Da podsetimo, prošle sezone je za "Mamuze" odigrao svega devet utakmica.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar