NBA: Bukeru 158 mil. $, Hauard u Vizardsima...

Jezgro tima čuvaju i Finiks Sansi, ponudili su Devinu Bukeru maksimalni ugovor od 158 miliona dolara na pet godina.

Košarka 04.07.2018 | 10:15
NBA: Bukeru 158 mil. $, Hauard u Vizardsima...
Buker ima 21 godinu i ekspresno je postao jedan od ključnih igrača Džeza na putu ka plej-ofu prošle sezone.

Prosečno je beležio 24,9 poena, a poslednja dva drafta su iskoristili da ga okruže izuzetno talentovanim igračima, pre svih centrom Deandreom Ejtonom, prvim pikom ove godine.

U međuvremenu, Denver Nagetsi su trejdovali iskusnog Vilsona Čendlera u Filadelfija 76erse, verovatno za pika druge runde. 

Nagetsi su se tako oslobodili 12,8 miliona dolara iz poslednje godine njegovog ugovora i otvorili sebi prostor da produže saradnju sa Vilom Bartonom. 

Osim toga, Denver je ukupno sačuvao 50 miliona dolara za plate i "porez na luksuz" koji je sada smanjen sa 51,3 na 14,3 miliona. 

Ejveri Bredli je odlučio da ostane u Los Anđeles Klipersima, koji su to platili 25 miliona dolara za naredne dve sezone. 

Jedan od najboljih centara NBA lige Dvajt Hauard potpisaće ugovor sa Vašington Vizardsima vredan 5,3 miliona evra, prenose američki mediji.

Hauard je sredinom juna trejdovan iz Šarlota u Bruklin ali je odmah iskoristio opciju da izađe iz ugovora sa Netsima. 

U Vizardsima će mu se priključiti veteran Džef Grin koji je potpisao za jednogodišnji minimalac (2,5 miliona $), a isti ugovor je od Hjuston Rokitsa dobio Majkl Karter-Vilijams. 

Juta Džez je potpisao trogodišnji ugovor sa talentovanim bekom Danteom Eksumom vredan 33 miliona dolara, a saradnju je produžio i Raul Neto. 

Takođe, Oklahoma Siti Tander je dogovorio jednogodišnju saradnju sa iskusnim plejmejkerom Rejmondom Feltonom za 2,4 miliona, čime je ovaj tim nadmašio granicu od 300 miliona dolara za plate i porez. 

Indijana Pejsersi potpisali su Tajrika Evansa na godinu dana za 12 miliona dolara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar