Primetili su SVI - Novakova vatra je opet tu!

Novak Đoković je imao onu prepoznatljivu vatru u očima već u 1. kolu Vimbldona, turnira koji je, prema sopstvenom priznanju, njemu i najomiljeniji. Borio se kao lav za svaku loptu iako pobeda nijednom nije bila dovedena u pitanje. . .

Tenis 04.07.2018 | 12:45
Primetili su SVI - Novakova vatra je opet tu!
Teško je u ovom trenutku proceniti koliki su dometi Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu, ali se sigurno oni koji ga nisu svrstali u prvi red favorita - pošteno premišljaju.

Srpski as održao je "teniski čas" Tenisu Sangrenu iz SAD (3:0) i za 95 minuta pokazao zavidan nivo igre, koji sve više podseća na "onog" Novaka Đokovića. Pored dobre igre, lepo je bilo videti i da je Novak bez razmišljanja ispoljavao napetost - urlicima i nervozom, odnosno te emocije nije pokušavao da sakrije od televizijskih kamera.

Baš za to upitan je posle meča na "terenu broj 1" Vimbldona.

"Teško je zadržavati emocije uvek u sebi, bar u mom slučaju. Tako je bar tokom čitave karijere... Hteo sam da krenem dobro, nisam želeo da mu dam priliku da veruje da može da se vrati u meč. Samo sam izgubio ta dva gema, ali sve je bilo u redu", zadovoljan je bio Đoković.

Kazao je da su uslovi za igru bili teški, da je prethodnih dana u Londonu bilo vetrovito i da je danas obojici tenisera problem pravilo "nisko Sunce", ali da je verovao u sebe.

"Dosta verujem u sebe i osvežavajuće je što sam imao dobru sedmicu pre ovoga. Nisam igrao dugo finale pre Kvinsa, jedva čekam da vidim kako ću napredovati ovde, zbog toga toliko vredno i radim, nadam se da ću to i uspeti", zaključio je Novak.

Ovo je bila čak 59. pobeda našeg asa na Vimbldonu čime je izbio na peto mesto večne liste. Ispred njega su Sampras (63), Beker (71), Konors (84) i Federer (92).

Videćemo koliko će Novak imati pobeda posle ovog turnira, a za početak bi trebalo da se koncentriše na argentinskog tenisera Orasija Sebaljosa (33 godine, 126. na ATP Listi) koji je savladao svog sunarodnika Gvida Andreocija (3:1).

Igrali su jednom do sada, u Dohi, i Novak je slavio u dva seta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar